GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Turudić je čovjek koji ima veliko iskustvo i treba mu dati priliku

Butković: Turudić je čovjek koji ima veliko iskustvo i treba mu dati priliku
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 20:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Turudić bi sutra trebao biti izglasan u Saboru, čemu se oporba protivi, pogotovo nakon što su objavljene poruke između Turudića i bivše državne tajnice Josipe Rimac, sada Pleslić, optužene za korupciju.

Oleg Butković je rekao da je postupak za izbor glavnog državnog odvjetnika transparentan i zakonit.

'Nakon toga su došle ove sada poruke i cijeli ovaj pritisak koji je po meni... Ne znam zbog čega je do njega došlo, možemo spekulirati, međutim, to nije korektno budući da je gospodin Turudić prošao sigurnosne provjere, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a.

'Sve ovo što sad vidimo je jedan vrlo, vrlo loš primjer koji se ne bi trebao događati u demokratskom društvu da nečije poruke koje su intimne, koje su stvar svakog osobnog pojedinca, da ih čitamo u medijima i da o njima raspravljamo', dodao je.

Butković je rekao da će Turudić sigurno biti neovisan o vlasti te da je to pokazao u svom dosadašnjem radu.

'On je čovjek koji ima veliko iskustvo i ja mislim da mu treba dati priliku', rekao je.

Ustavni sud danas je donio odluku da neće pokrenuti postupke o ocjeni ustavnosti Zakona o izbornim jedinicama te Zakona o trgovini. Butković je odbacio tvrdnje iz oporbe da većina ustavnih sudaca stalno donosi odluke u korist Vlade te da se deset sudaca koji ove godine idu u reizbor možda ne želi zamjeriti vladajućima.

'Zato što tako razmišljaju i jesu u oporbi', rekao je Butković.

'Ne znaju, a trebali bi znati da se ustavni suci biraju dvotrećinskom većinom u Hrvatskom saboru', dodao je.

Na pitanje jesu li neradne nedjelje svojevrstan put u propast malim trgovcima obrtnicima, Butković je rekao da je promet u povećanju.

'Promet po fiskaliziranim računima raste. Ponedjeljkom, utorkom... Znači, sve je to na neki način dobro raspoređeno i tu nema nikakvih stvari koje bi ukazivale na to da je netko oštećen', rekao je Butković dodajući da su tim zakonom tražili balans između poslovnog i privatnog, odnosno obiteljskog života.

Odgovarajući na pitanje koliko će ljudi ostati bez posla zbog novog sustava naplate cestarina, u sklopu kojeg bi do 2026. godine naplatne kućice trebale otići u povijest, Butković je rekao da neće biti velikih socijalnih nemira unutar HAC-a.

Tagovi: butković, turudić, plenković, rimac
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE