GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Zakon o obnovi Zagreba u kolovozu ili rujnu

Butković: Zakon o obnovi Zagreba u kolovozu ili rujnu
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2020 / 11:47
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković u Novom danu komentirao je novi zaplet iz kluba Milana Bandića, iz kojeg su tražili dodatne konzultacije i uvjet delimitiranja zaduženja Grada Zagreba, kako bi glasovali za raspuštanje Sabora, a sve uz tvrdnju da obveznicom od 5 milijardi kuna žele financirati obnovu grada.

Nije vrijeme za performanse, svatko to koristi u političke svrhe, donijeli smo konkretne odluke oko Zagreba. U rebalansu smo osigurali 141 milijun kuna, a posljednjom odlukom Vlade, plaćanje najamnine svima onima koji se ne mogu useliti u svoje domove“, rekao je Butković dok pred Saborom zbog nedonošenja Zakona prosvjeduje zagrebačka oporba.

„Zakon je vrlo složen i treba ga dobro pripremiti, kako organizacijski jer obnova će trajati par godina, tako zbog financijske konstrukcije. Javna rasprava je potrebna zbog struke, i da se svi oni razgovori, i s kreditorima uspiju održati. To nije posao od 5 minuta ili 5 dana“, rekao je Butković i dodao da Zakon sada ide u javnu raspravu, a novi će ga Sabor, uvjeren je, donijeti u kolovozu ili rujnu.

Poručio je i da tehnička Vlada neće prestati raditi. „Život neće stati i nakon raspuštanja nitko neće prestati raditi, nije da idemo na godišnji“, poručio je, a za prosvjednike rekao da ih poštuje ali da moraju biti spremni saslušati argumente jer je svima stalo da se Zagreb što prije obnovi.

„Nema bojazni, nema straha, potrebna nam je struka i vrijeme, vi možete napisati zakon u 5 minuta ali što ako je nerealan i neostvariv“, pita se Butković.

Nije želio ulaziti u to koji će datum predsjednik odrediti za izbore, a o imenima na listama, tvrdi u HDZ-u još nisu razgovarali. Tvrdnju da je HDZ kriv za propast razgovora Domovinskog pokreta i MOST-a, smatra smiješnom. „Svatko se može kandidirati, ali ovo su trenuci kada treba biti ozbiljan, trebamo stabilnu vladu, to neki ljudi nisu, nije dovoljno kritizirati i napadati, morate imati rješenja“, poručio je i dodao da HDZ neće imati negativnu kampanju, ali će znati odgovoriti a sve prozivke.

Smatra da će Penava donijeti pravu odluku o svojoj političkoj budućnosti, a on mu je savjetovao da ne napušta HDZ. Otkrio je i da nema povećanja cijene cestarine na ljetnu tarifu te da se pripremamo spajanje HAC-a i ACRZ-a, bez ikakvih otpuštanja.

Tagovi: Oleg Butković, Zakon o obnovi Zagreba
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE