GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čačić: Pobjeda Zorana Milanovića u Hrvatsku će donijeti ravnotežu

Čačić: Pobjeda Zorana Milanovića u Hrvatsku će donijeti ravnotežu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2020 / 21:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Reformista Radimir Čačić, jedne od stranaka koja je dala podršku predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću, izjavio je nakon objave izlaznih anketa kako su građani poslali jasnu poruku i odabrali "europski i civilizacijski stav".

"Mislim da nema objektivno realne šanse da se promijene izlazne ankete, ali neka to bude i jedan posto i jedan glas - poruka je potpuno jasna", dodao je.

Ocijenio je kako će pobjeda Zorana Milanovića biti jako dobra za Hrvatsku jer će donijeti neku vrstu ravnoteže "između ličnosti, čovjeka sa stavom s kojim se možete nekada slagati, a nekada ne i drugorazredne stranačke marionete". "Ljudi su odabrali stav i to europski stav, civilizacijski stav i očekujem da će to sljedećih pet godina utjecati na političke procese bez obzira na ovlasti predsjednika i to na jedan vrlo pozitivan način, a bili smo u ozbiljnoj opasnosti da stvari krenu u nekom sasvim drugom smjeru", rekao je Čačić.

Darijo Vasilić, predsjednik PGS-a, stranke koja je također dala podršku Milanoviću, kazao je kako je očekivao da će građanska Hrvatska pobijediti na predsjedničkim izborima. "Bilo je u Hrvatskoj puno primitivizma i vrlo otežanih ponašanja aktualne predsjednice, Hrvatska je očekivala ovu pobjedu i mi se kao mala regionalna stranka toj pobjedi veselimo i drago nam je da smo mogli mrvicu participirati u tome svemu", rekao je Vasilić.

Dodao je kako očekuje da će se u konačnim rezultatima Kolinda Grabar Kitarović približiti Milanoviću o odnosu na prvu anketu s obzirom na rezultate iz dijaspore, ali da je razlika u korist Milanovića toliko velika da je nedostižna.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić naglasio je kako je u drugom krugu došlo do mobilizacije birača i da je narod pokazao da želi promjenu. "Zoran Milanović je dobio podršku građana, a Kolinda Grabar Kitarović je prošlost i sada stiže jedna nova era u Hrvatskoj. Konačno da Hrvatska kreće putem zemalja kao što su Njemačka, Švedska ili Irska, a ne putem Mađarske ili Poljske", ocijenio je. "Građani su glasali vrlo jasno, žele promjene, žele drugi smjer", istaknuo je Mrsić.

Tagovi: Radimir Čačić, Zoran Milanović, predsjednički izbori
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE