GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak dao Bianci Matković 188.000 kuna za promociju cjepiva

Capak dao Bianci Matković 188.000 kuna za promociju cjepiva
POSAO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2021 / 11:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a i član HDZ-a, upravo je dodijelio posao reklamiranja cijepljenja na društvenim mrežama HZJZ-a tvrtki Biance Matković, bivše potpredsjednice vlade te članice HDZ-a koja otvoreno hvali Stožer i premijera.

Prije desetak dana, dakle u vrijeme kada je već započelo otkrivanje uglednika koji su preko veze uspijevali zgrabiti doze cjepiva protiv koronavirusa, a cijela je nacija slušala o krizi u opskrbi s cjepivom, odnosno da ga nema ni za sve one koji su na redu za cijepljenje po službeno objavljenom hodogramu, a kamoli za sve one koji bi se htjeli cijepiti, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio tzv. pozivni natječaj za promociju projekta "Misli na druge, cijepi se" na društvenim mrežama HZJZ-a na rok od šest mjeseci, objavio je Net.hr.

Vrijednost pozivnog natječaja je bila 195 tisuća kuna, taman da bude manje od 200 tisuća te da sukladno Zakonu o javnoj nabavi ne mora ići na javni natječaj preko službenih stranica javne nabave gdje se ponude dostavljaju online te se i otvaraju javno – i kontrola procesa je, unatoč stalnim sumnjama i u nabave po tom modelu, ipak nešto veća.

Ovako je pozivni natječaj ostao manje-više u krugu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naveden je iznos, zainteresirani su upućeni na već definirani dokument o kampanji "Misli na druge, cijepi se", ali je navedeno da se traži i "kreativni koncept kampanje".

12. veljače ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak potpisao je dokument u kojem je odabrana ponuda tvrtke Media front d.o.o. upravo zato što je imala najbolji "kreativni koncept kampanje", dakle, ono nešto što je ovisilo o subjektivnoj procjeni članova komisije, zaposlenika HZJZ-a koji su unatoč svim obavezama oko koronakrize našli vremena razmatrati kreativna rješenja za reklamiranje kampanje na društvenim platformama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U javnim nastupima je hvalila i poteze Nacionalnog stožera čiji je član i Krunoslav Capak.

"Osobno mislim da se Nacionalni stožer i svi ljudi u zdravstvenom sustavu odlično bore za zdravlje naroda i da su svojim radom zaslužni što je izbjegnut najcrnji scenariji poput Italije ili Španjolske", izjavila je analitičarka Matković prošlo ljeto.

Matković je ekonomistica koja je ušla u politiku na velika vrata u vrijeme Ive Sanadera. Bila je zadužena za disciplinu i u stranci i u državi. Zbog toga su je zvali Atila, Bič Božji i Crna Mamba. Onda je nestala s političke pozornice i otisnula se u poslovne vode.

U javnosti je pak za vrijeme obnašanja dužnosti ministrice bez portfelja ostala zapamćena jedino po svađi s tadašnjom premijerkom Jadrankom Kosor, i to oko tepiha. Matković se, naime, bavila premještanjem tepiha iz jednog kabineta u drugi, što se premijerki nije svidjelo pa je na kraju Matković tepih donijela od kuće.

Tagovi: Krunoslav Capak, Bianca Matković, promocija cjepiva, Ivo Sanader, Hrvatski zavod za javno zdravstvo
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE