GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak demantirao da će uslijediti proširenje upotrebe covid-potvrda

Capak demantirao da će uslijediti proširenje upotrebe covid-potvrda
SAM PROTIV SEBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2021 / 07:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas je u zemlji počela šira upotreba covid-potvrda, a dan je prošao mirno, uz poneki prosvjed.

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za Dnevnik Nove Tv danas je, na upit hoće li doći od proširenja upotreba covid-potvrda u Hrvatskoj, kazao:

“Razgovaramo svaki dan o tome, odluka još nije donesena. Sasvim je sigurno da će proširenje covid-potvrda uslijediti”.

Na upit hoće li se to odnositi i na, na primjer, kafića, restorane ili trgovačke centre, kazao je da na to još ne može odgovoriti. “Sigurno neki od ovih objekata i aktivnosti koje ste spomenuli će biti razmatrani”.

Capak je kasnije gostovao u emisiji Otvoreno, gdje je demantirao vlastite riječi, iako je nekoliko sati ranije snimljen kako govori “sasvim je sigurno da će proširenje covid-potvrda uslijediti”, prenosi Index.

“Puni su portali naslova da hoćemo, ali ja ću to demantirati jer nije prenijeto sve što sam ja rekao nego je izvučeno iz konteksta da će se proširiti upotreba covid-potvrda”, rekao je pa nastavio:

“Ako pogledamo zemlje u okruženju, mnoge zemlje zapadne Europe imaju vrlo široku upotrebu covid-potvrda. U većini zemalja zapadne Europe vi ne možete ući u kafić ili restoran bez covid-potvrde. Neke su zemlje počele uvoditi tzv. 2G potvrde o preboljenju. Sasvim je sigurno da se covid-potvrde šire, pa tako i njihova upotreba. Mi smo to zasad uveli u zdravstveni sustav i sustav socijale za dio pacijenata, uveli smo sad i za državne namještenike. Izvjesno je da će se o tome razgovarati, već se i razgovaralo.”

U kojem slučaju, upitan je.

“Ako će se situacija pogoršavati, tako je i rečeno na presici Stožera. Za sada imamo relativnu stagnaciju brojki, nešto su nam se brojke i smanjile, ali u svakom slučaju mi ćemo i dalje razgovarati. Strategija nam je pažljivo promatrati situaciju, a u momentu kad da je potrebno proširujemo ili uskraćujemo mjere”, završio je.

Fotografija: Željko Hladika, Pixsell

Tagovi: Krunoslav Capak, covid potvrde, Europska agencija za lijekove, Pfizer
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE