GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak: Imamo prilično izražen silazni trend novooboljelih

Capak: Imamo prilično izražen silazni trend novooboljelih
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 15:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite danas u 11 sati održao je konferenciju za medije.

Janković Katalinić predstavila je najnovije brojke o broju zaraženih.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a ukupno je aktivno 5300 slučajeva, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Među oboljelima su 1993 pacijenta na bolničkom liječenju, a 193 ih je na respiratoru. Preminulo je 26 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 222.117 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 4472 preminule, ukupno se oporavilo 212.345 osoba od toga 712 u posljednja 24 sata. Do danas je testirano 1.095,705 osoba, od toga 7713 u posljednja 24 sata.

Do danas je ukupno testirano 1.095.705 osoba, od toga 7713 u posljednja 24 sata. 14.72 posto je pozitivnih. 34553 osobe su procijepljene, što je oko 65 posto od pristiglo cjepiva.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak dao je pregled aktualne epidemiološke situacije.

“Pad u prva tri dana ovoga tjedna u usporedbi s prva tri dana prošloga tjedna iznosi -36,18 posto. Dakle, imamo prilično izražen silazni trend novooboljelih”, kazao je Capak.

14-dnevna stopa incidencije je 334,4 na 100.000. Najbolju poziciju ima Dubrovačko-neretvanska županija s 165,8. najvišu incidenciju ima Međimurska županija s 536.7.

Hrvatska na ljestvici 14-dnevne stope incidencije zauzima 11 mjesto. Sada smo u donjoj polovici ljestvice.

Cijepljeno je 16.425 iz sustava zdravstva, 15.848 iz sustava domova za starije. U Sisačko-moslavačkoj županiji su ukupno do jučer u 19 sati cijepljene 3.373 osobe.

Riječ je potom preuzeo ministar zdravstva Vili Beroš. “Stopa ukazuje na odgovornost hrvatskih građana, ali i učinkovitost naših mjera. Danas možemo svjedočiti da je prvi puta nakon 22. studenog pad broja hospitaliziranih ispod 2000, danas ih imamo 1993. Broj preminulih je danas ispod 30, što je i dalje velika brojka, ali manja nego ranijih dana. Stoga smo mišljenja da, uz prisutnu odgovornost građana, mjere doista djeluju. Nemojte misliti da mislimo da je kraj epidemije. Dapače, moramo biti i dalje oprezni, misliti na neke druge mogućnosti, moramo biti uvijek korak ispred eventualne ugroze. Međutim, u ovom trenutku možemo zaključiti da ove naše balansirane mjere polučuju rezultate i da upravo taj balans svih tih mjera je optimalna i na neki način pobjednička formula, barem u Hrvatskoj, kada je riječ o borbi protiv ove epidemije”, kazao je ministar Beroš i dodao:
“Međutim, opreza nikada dosta.”

“Činjenica je da broj bolesnika u Areni Zagreb stalno pada. Međutim, morate znati i sljedeće – mi moramo biti pripremljeni i biti nekoliko koraka ispred, ako je to ikako moguće. Nećemo brzati u odluci o zatvaranju Arene Zagreb, bez obzira na mali broj bolesnika”, kazao je Beroš govoreći o upitima koje su zaprimili o potencijalnom zaprimanju tog centra za covid bolesnika.

Tagovi: Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj, Nacionalni stožer Civilne zaštite, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE