GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak: Imamo rast od 32%

Capak: Imamo rast od 32%
ZARAZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 11:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježen je 1891 novi slučaj na 9327 testiranja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7600. Među njima je 1038 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 99 pacijenata.

Preminulo je 20 osoba. Među preminulima četiri osobe su imali po jedan komorbiditet. Najmlađa je imala 77 godina. U samoizolaciji je trenutno 23.776 osoba.

399.728 utrošenih cjepiva. Cijepljenje je završeno za 86 tisuća osoba.

Riječ preuzima Capak.

"32 posto je veći broj novozaraženih ovaj tjedan u odnosu na prošli. Incidencija je 307.6. Najnižu ima Istarska, a najvišu Primorsko-goranska. Na listi EU smo po incidenciji na osmom mjestu, od nas je bolje sedam zemalja. Po kumulativnoj stopi smrtnosti smo na 18. mjestu na ljestvici zemalja EU. Udio danas je 20.3 posto. Prosjek za sedam dana je 15.7 posto. Do danas je na cjepivo Pfizer 1090, Modernu 126, Astrazenecino 771", rekao je Capak.

Dodao je da Primorsko-goranska, Splitsko-dalmatinska i Zagreb danas imaju iznad 300 novozaraženih.

Kazao je kako je 16.3. izdan dopis županijskim zavodima kako se može doći do popisa starijih od 65 te da se onim obiteljskim liječnicima koji imaju više starijih da više cjepiva.

"Očekujemo da se to krene popravljati", rekao je.

"Nama je AstraZeneca smanjila doze, Pfizer nam redovito isporučuje. U travnju od Pfizera raste na više od 50.000 doza tjedno", rekao je.

"AstraZenecine količine su smanjene za travanj na dva puta po 20.000 i dva puta po nešto manje od 46 tisuća", rekao je dodajući da se još ne može potvrditi da će isporuka biti doista u tim količinama.

Božinović je potvrdio da one koji krše mjere više neće imati pravo na novčane potpore.

"Bitno je je li netko krši mjere i je li registriran. Nije važno je li upozorenje, koje je također vid sankcije, ili je izdan prekršajni nalog", rekao je. "Ravnateljstvo civilne zaštite će poslati popis svih tih pravnih subjekata i oni više neće imati pravo na potpore", rekao je Božinović

Beroš odgovara na pitanje o isporuci cjepiva.

"HZZJ je donio odluku o količini cjepiva. Tada se nije moglo naslutiti da će biti ovakvih problema s isporukom AstraZenece. Kad smo donosili odluku o količinama, vodili smo se i dinamikom distribucije cjepiva", rekao je Beroš. "Na osnovu tadašnjih informacija struka je vrlo promišljeno donosila odluke o količinama. Postoje dodatne doze koje smo mogli odrediti, i to smo od radili", dodao je. Kazao je i da je trenutno naručeno više od osam milijuna doza.

Tagovi: Krunoslav Capak, Davor Božinović, Vili Beroš, AstraZeneca, koronavirus u Hrvatskoj, Nacionalni stožer Civilne zaštite, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ANALITIČARI
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ZAGREB - "Penava je, jednostavno rečeno, nesuvisli desničar. "
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE