GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak: Kazne za kršenje mjera za pravne osobe mogu biti od 20.000 do 70.000 kuna

Capak: Kazne za kršenje mjera za pravne osobe mogu biti od 20.000 do 70.000 kuna
KAZNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2020 / 22:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Pravne osobe u Hrvatskoj od danas bi mogle dobiti i novčane kazne ako se ne pridržavaju odluka Nacionalnog stožera, potvrdio je to ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak gostujući u Dnevniku Nove TV.

Krunoslav Capak kaže kako smo dosad imali preporuke, ali od danas su to odluke koje podliježu inspekciji.

"U donošenju mjera je sudjelovao i glavni državni inspektor Mikulić i upoznat je s kontrolom. Sutra nas čeka odluka gdje će inspektorat imati veliku ulogu jer će provoditi kontrolu. Sad postoji mogućnost kažnjavanja, ako inspektor utvrdi, 20-70 tisuća kuna za pravnu osobu", rekao je Capak za Novu TV te dodao kako još ne postoji odredba za kažnjavanje fizičkih osoba, ali u zakonu postoji mogućnost poveznice i o tome se sada razgovara.

Od danas je nošenje maski obavezno u zatvorenim prostorima, osim u teretanama.

"Teretane nisu na spisku", rekao je Capak te istaknuo kako su u komunikaciji s predstavnicima fitness industrije, no još nisu razgovarali o mogućnostima nošenja maski u teretanama.

"Za vrijeme vježbanja nije moguće nositi masku, ali za vrijeme boravka u prostorijama bi se moglo. Još nismo o tome razgovarali", rekao je ravnatelj.

Što se tiče radnog vremena ugostiteljskih objekata u Zagrebu Capak kaže da Nacionalni stožer još nije dobio prijedlog zagrebačkog stožera, ali su razgovarali s ugostiteljima i "sutra će se donijeti odluka Nacionalnog stožera koja će vrijediti u svim županijama za radno vrijeme".

"Gužva je, puno ljudi se vozi autobusima, zamolili smo lokalne stožere da pripreme češću frekvenciju buseva i ograničavanje broja ljudi, a ako bude potrebno Nacionalni stožer će propisati mjere", kazao je Capak o predstojećem blagdanu Svih svetih te dodao kako treba prorijediti i kioske s cvijećem i svijećama ispred groblja jer se i oko njih stvaraju gužve.

Krajem godine na tržištu bi moglo biti prvo cjepivo za koronavirus, Oxfordsko cjepivo moglo bi vrlo brzo dobiti odobrenje, a Hrvatska je već spremna za skladištenje i distribuciju jer se predbilježila za cjepivo zajedno s Europskom komisijom.

"Imamo pripremljeno skladištenje i funkcioniranje distribucijskog centra, prva tranša bila bi od 200 do 400 tisuća doza", kazao je ravnatelj te istaknuo kako je cjepivo protiv gripe već u Hrvatskoj, a krajem tjedna očekuje se početak cijepljenja.

"Prva tranša je u Hrvatskoj i distribuira se i očekuje se krajem tjedna cijepljenje", rekao je te dodao kako je u prvoj tranši osigurano 250.000 doza za ranjive skupine.

Tagovi: Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj, Nacionalni stožer Civilne zaštite, koronavirus, Andrija Mikulić
PROČITAJ I OVO
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE