GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak: Neću na listu HDZ-a

Capak: Neću na listu HDZ-a
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 14:05
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u intervjuu za tportal, progovorio je o ponudama iz HDZ-a, ratnim danima, ali i medijskim napadima na njega osobno.

Govoreći o ponudama iz HDZ-a, otkrio je da mu je bilo postavljeno direktno pitanje je li zainteresiran za ulazak u politiku na način da bude na nekoj izbornoj listi.

- Odgovorio sam: Ne. To je bilo ujutro. Popodne su me pitali: A što ako vam gospodin Plenković ponudi nešto? Hoćete li ga odbiti? Nisam mislio na listu, nego ako mi gospodin Plenković ponudi da vodim i dalje ovaj zavod ili da organiziram javno zdravstvo onako kako mislim da treba te da riješim problem HZJZ-a koji je na četiri lokacije u Zagrebu i nema riješeno pitanje infrastrukture, što je ovaj potres i dokazao. Dakle nisam mislio na politiku, nisam mislio na liste. Mislio sam, ako mi ponudi nešto, možda ću tražiti nešto za što mislim da treba napraviti.

Upitan bi li prihvatio neku od funkcija u Ministarstvu zdravstva, odgovorio je:

- To vam spada u kategoriju kibidabi. Ako se čovjeku u nekom trenutku u životu ponudi nešto, onda on razmatra to u tom trenutku. Apsolutno sam zainteresiran za to da radim nešto što bi bilo korisno u zdravstvenom sustavu. To je moj život i o tome sam spreman razmisliti. Zanima me to da još četiri godine budem na ovoj funkciji te da izgradimo zgradu koja će riješiti i pitanje Imunološkog zavoda i HZJZ-a. To mi je misija.

Istaknuo je da i oni imaju i probleme na poslu i privatne probleme, što je utjecalo na komunikaciju stožera, a ponekad dovodilo i do neusklađenih izjava. Dodao je i da se namjerno tražilo da nešto krivo kaže, u svakoj rečenici tražilo se nešto za naslov i da ispadne idiot.

- U momentu kada su me novinari načeli, dogodilo mi se privatno nešto zbog čega nisam bio dovoljno koncentriran. Ako čovjek ne želi odgovoriti na neko pitanje, novinar bi trebao prepoznati da valjda postoji razlog zbog kojeg netko ne želi odgovoriti na pitanje. Otvorena sam osoba, čak sam u nekoliko navrata i previše rekao. Bilo je primjedbi - kazao je Capak misleći pritom na pitanje o samoizolaciji i izborima.

Priznaje da je zagrizao udicu, ali i da ga je to jako povrijedilo.

- Osobno me to strašno povrijedilo jer sam deset minuta prije konferencije zvao hitnu pomoć da mi voze mamu u bolnicu, a ja sam nosio holter jer sam imao problema sa srcem. Govoreći o svojim ratnim danima, posebno je pohvalio generala Slobodana Praljka. - Praljak je bio zapovjednik obrane Sunje u trenutku u kojem sam došao ondje, 22. prosinca 1991., i postavio je obranu Sunje onako kako niti jedan svjetski general ne bi napravio. Imao je smisla za to i stvarno je bio velik čovjek. Ponosan sam na to.

Tagovi: Krunoslav Capak, Slobodan Praljak, koronavirus u Hrvatskoj, Nacionalni stožer Civilne zaštite, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE