GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak: Treba smanjiti okupljanja, čak i u krugu obitelji

Capak: Treba smanjiti okupljanja, čak i u krugu obitelji
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 20:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Krizni stožer Ministarstva zdravstva ima plan i za najgori scenarij, no nakon sastanka s ravnateljima bolnica nisu otkrili detalje. Više o tome u Dnevniku Nove TV govorio je ravnatelj HZJZ-a i član Nacionalnog stožera Krunoslav Capak.

Capak je odgovorio na pitanje što bi se dogodilo ako ne bude dovoljno liječnika i medicinskih sestara koji bi zamijenili zaražene zdravstvene djelatnike.

''Iako ne očekujemo takav scenarij i nadamo se da do njega nikad neće doći, pripremamo se za to. Imamo više od 1100 liječnika intenzivaca koji mogu raditi na respiratorima i intenzivnoj njezi COVID bolesnika i bolesnika od gripe. Međutim, pripremamo se i za scenarij da će se educirati drugi kolege koji su bliski toj struci i mogu relativno brzo naučiti osnovne stvari o intenzivnoj njezi. To se događalo i u vrijeme Domovinskog rata', objasnio je Capak Dnevniku. Dodao je da su tada mladi liječnici prolazili tečajeve hitne pomoći.

'Ministarstvo zdravstva će u suradnji s bolnicama pripremiti takve tečajeve, ali se nadamo da do toga neće doći', kazao je.

Na pitanje koliko najviše dnevno novozaraženih hrvatske bolnice mogu podnijeti prije najcrnjeg scenarija, Capak ističe da 'smo daleko od toga da potpuno popunimo zdravstveni sustav'.

Otkrio je i da se ne razmišlja o uvođenju policijskog sata.

'Mi o tome dosad nismo razgovarali niti planiramo to uvesti', poručio je ravnatelj HZJZ-a.

Kaže da ne smatra da je potreban novi lockdown, ali je potrebno 'da se ljudi drže mjera'.

'Ima još čitav niz mogućnosti. Dodatno skraćivanje radnog vremena, smanjenje broja za okupljanja, pa čak i u obiteljima'', kazao je i istaknuo da mu se čini da je Hrvatske među najliberalnijim zemljama u Europi.

Tagovi: Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj, Nacionalni stožer Civilne zaštite, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE