GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čeferin: Političari moraju nastupati drukčije, epidemiji uskoro dolazi kraj

Čeferin: Političari moraju nastupati drukčije, epidemiji uskoro dolazi kraj
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2020 / 14:45
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenski odvjetnik Aleksander Čeferin, predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA), do sada je za Sloveniju osigurao više međunarodnih donacija opreme za borbu s koronavirusom, ali je vrlo kritičan prema komunikaciji slovenskih vlasti u epidemiji.

"Očekivao bih da svaki ministar, politički lider ili glasnogovornik u ovoj situaciji nastupa drukčije nego što to čine", kazao je Čeferin u razgovoru za sportski dnevnik "Ekipa", u kojem su dominirale "nogometne" teme, no nisu izbjegnute teme ulaska u politiku te komunikacije vlasti prema slovenskoj javnosti u doba koronakrize.

"Naši bi političari trebali reći ljudima da je situacija ozbiljna, ali im istodobno davati nadu i ulijevati optimizam. Ne možemo im svaki dan govoriti: sutra će biti još gore. Epidemija će jednom završiti i to skoro", kazao je Čeferin, dodavši da se Slovenci dobro drže restrikcija i da ih ne treba previše kritizirati zbog neodgovornosti malobrojnih, kako to predstavnici vlasti znaju činiti.

Čeferin (43) je potvrdio da je, zahvaljujući kontaktima s visokim svjetskim dužnosnicima i uspješnim poslovnim ljudima, za Sloveniju osigurao više pošiljki nužno potrebne opreme i zaštitnih sredstava u borbu s koronavirusom, poput velike pošiljke iz Kine koju je priskrbio njegov prijatelj Jack Ma, osnivač kineske kompanije Alibaba.

Slovenski mediji često ističu njegove političke i druge veze koje je u svijetu stekao kao predsjednik UEFA-e, gdje je 2016. naslijedio Michela Plantinija, te njegov utjecaj i snalaženje u međunarodnim odnosima.

Upitan razmišlja li o ulasku u politiku, s čime se zadnjih mjeseci dosta škekulira, kazao je da dobiva mnogo takvih prijedloga u zadnje vrijeme, te da se time u sadašnjem trenutku ne opterećuje, osobito ne konkretno.

"Nisam još razmišljao o tome, osobito ne u konkretnom smislu", kazao je Čeferin, dodavši kako je sada posvećen samo obavljanju svoje dužnosti u UEFA-i.

Čeferin pritom ne niječe da mu takve špekulacije i popularnost koju je stekao u domovinu zapravo gode.

Tagovi: Aleš Čeferin, UEFA, Jack Ma, Alibaba, koronavirus u Sloveniji
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE