GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Centri za cijepljenje u Francuskoj uništeni u prosvjedima

Centri za cijepljenje u Francuskoj uništeni u prosvjedima
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2021 / 10:03
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Dva centra za cijepljenje u Francuskoj uništena su u prosvjedima protiv vladine odluke o uvođenju strožih propisa u pandemiji koronavirusa, prenosi u ponedjeljak BBC pozivajući se na francuske medije.

Centar za cijepljenje na jugoistoku Francuske bio je vandaliziran i poplavljen vodom iz cijevi za gašenje požara u petak navečer, rečeno je.

Dan poslije, klinika također na jugoistoku djelomice je uništena u podmetanju požara, kako su objavili lokalni mediji.

Incidenti su se dogodili tijekom vikenda demonstracija protiv vladinih mjera suzbijanja širenja pandemije zbog zaraznijeg delta soja.

U subotu je više od 100.000 ljudi izašlo na ulice diljem Francuske prosvjedujući protiv mjera koje je predsjednik Emmanuel Macron donio kako bi suzbio širenje infekcije, a koje po mišljenju prosvjednika narušavaju slobodu izbora onih koji se ne žele cijepiti.

Sporne mjere uključuju obvezno cijepljenje za zdravstvene radnike i zdravstvene putovnice za ulazak na većinu javnih mjesta.

Grafiti s antivakserskim porukama ispisani su blizu centra za cijepljenje u Lans-en-Vercors blizu grada Grenoblea.

Podmetanje požara u u subotu u klinici dogodilo se u selu Urrugne blizu grada Biarritza na jugozapadu.

U Parizu je u subotu francuska političarka Martine Wonner pozvala prosvjednike da "opkole" urede zastupnika koji podržavaju vladine mjere.

Istaknuta vakcinoskeptičarka Wonner je suočena sa sudskom tužbom i morala je napustiti svoj klub zastupnika u parlamentu u nedjelju.

Ona tvrdi da su njezine riječi krivo protumačene.

U Francuskoj se dogodilo nekoliko nasilnih izgreda i vandalizma protiv zastupnika koji podržavaju nove Macronove odluke o cijepljenju.

Ako broj zaraženih u Francuskoj nastavi rasti, kako je najavio u ponedjeljak državni tajnik u ministarstvu europskih poslova Clement Beaune za TV BFM, moguće je ponovno uvođenje policijskog sata.

Francuska je potvrdila više od 12.500 novih slučajeva koronavirusa u nedjelju i to je treći dan da je broj potvrđenih iznad 10.000, što se poklapa s brzim širenjem varijante delte.

Fotografija; AP

Tagovi: prosvjedi u Francuskoj, Martine Wonner, Emmanuel Macron, cijepljenje u Francuskoj
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE