GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četvrti slučaj trovanja gaziranimpićem

Četvrti slučaj trovanja gaziranimpićem
TROVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2023 / 07:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Rajko Ostojić rekao je da se pojavio četvrti slučaj trovanja gaziranim pićem u Zagrebu. Rajko Ostojić rekao je da se pojavio četvrti slučaj trovanja gaziranim pićem u Zagrebu. Dao je savjete o tome što učiniti ako posumnjate na trovanje.

Hrvatsku potresaju slučajevi trovanja pićem u Rijeci i Zagrebu. Kakve se mjere sigurnosti provode u punionicama pića? U središnjem Dnevniku HRT-a o tome je govorio profesor Ante Jukić, dekan zagrebačkog Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT).

Na što ta trovanja mogu upućivati? Na kontaminaciju u punionici ili možda nešto drugo? Evo što je kazao Jukić.

"Teško je isključiti i jedan i drugi uzrok. Potrebno je napraviti analize i slijediti inspekcijske nalaze. S obzirom na to da sve međunarodne ozbiljne industrije nemaju izbora, nego moraju primjenjivati najstrože međunarodne standarde za sigurnost hrane, neophodno je dobiti uvid putem sljedivosti u serije pića koje bi mogle biti opasne, napraviti analize i onda se ravnati rezultatima tih analiza. To treba napraviti što je prije moguće jer se radi o zdravstvenoj ugrozi i mogu nastupiti ozbiljne posljedice", rekao je Jukić i dodao kako se samo mjerenje kiselosti ili lužnatosti može obaviti brzo.

"Naš fakultet je centar izvrsnosti za pripremu vode za piće, obrade otpadnih voda te za elektrolizu vode", naglasio je dekan FKIT-a uz dodatak kako je oprema vrhunska te da stoje na raspolaganju za bilo kakvu podršku, bilo eksperimentalnu, bilo stručnu. Na pitanje bi li se trebali povući iz prodaje određeni Coca-Colini proizvodi, Jukić je rekao kako je to teško.

"Ako postoje opasnosti i ugroze za zdravlje, treba razmotriti i te mjere. Međutim, treba voditi i računa o mogućoj gospodarskoj šteti i posljedicama koje mogu nastupiti uslijedi tužbi. Ali kako smo čuli iz prethodnih izjava, tvrtka stoji na raspolaganju i onda treba dogovoriti mjere koje su u skladu sa zakonom", istaknuo je Jukić.

Tagovi: gazirana pića, trovanje, Romerquelle, Rajko Ostojić
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE