GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijepljenje u Kini: Više od 22 milijuna doza cjepiva

Cijepljenje u Kini: Više od 22 milijuna doza cjepiva
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 08:21
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kina je primijenila oko 22,8 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, rekao je zdravstveni dužnosnik u srijedu, dok zemlja pojačava kampanju uoči praznika lunarne Nove godine u veljači i porasta putovanja.

Najmnogoljudnija država svijeta proširila je svoj ciljani program cijepljenja od sredine prosinca te uključila prioritetnije skupine pod većim rizikom izloženosti virusima, u pokušaju da spriječi širenje zaraze u zimi i u proljeće.

"Sveukupno, posao napreduje glatko i uredno", rekao je Zeng Yixin, zamjenik ravnatelja nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, na konferenciji za novinare, govoreći o provedbi cijepljenja.

Kina namjerava cijepiti 50 milijuna ljudi prije lunarne Nove godine u veljači, objavio je ovaj mjesec državni medij Global Times.

Nacionalni program cijepljenja sada daje prednost ključnim skupinama poput djelatnika u medicinskim, prijevozničkim i prehrambenim uslugama te zaposlenicima i studentima koji odlaze u inozemstvo. Stariji i drugi morat će pričekati.

Međutim, četvrt Chaoyang u glavnom gradu Pekingu već je počela davati cjepiva građanima izvan prioritetnih skupina.

Neke zajednice u okrugu Dongcheng kažu da se stanovnici u dobi između 18 i 59 godina mogu prijaviti za cijepljenje. Ali nisu rekli kada će biti dostupne doze.

Kina je zabilježila najniži dnevni porast slučajeva covida-19 u više od dva tjedna, pokazali su u srijedu službeni podaci, koji sugeriraju da djeluju agresivne mjere provedene kako bi se suzbila ponovna pojava bolesti.

Nacionalno zdravstveno povjerenstvo priopćilo je da je 75 novih potvrđenih slučajeva prijavljeno u siječnju. 26, što je manje od 82 dan ranije, i najniži jednodnevni porast od siječnja. 11.

Pedeset i pet osoba zarazilo se lokalno, a preostalih 20 su uvezeni slučajevi.

Više od polovice lokalno prenesenih slučajeva zabilježeno je u sjeveroistočnoj pokrajini Heilongjiangu. Zabilježeno je 14 slučajeva u susjednoj pokrajini Jilinu, sedam u pokrajini Hebeiju, koja okružuje Peking, i četiri u samoj prijestolnici.

Vlasti diljem zemlje uvedene su mjere uključujući kućnu karantenu, ograničenje putovanja i masovna testiranja u pokušaju suzbijanja bolesti uoči lunarne Nove godine u veljači, kada obično putuju stotine milijuna ljudi.

U kontinentalnoj Kini ukupno je potvrđeno 89.272 slučaja, a broj umrlih i dalje je 4636.

Tagovi: cijepljenje u Kini, cjepivo protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE