GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Članovi Kongresa pozvali FBI da pokrene kriminalističku istragu Trumpa

Članovi Kongresa pozvali FBI da pokrene kriminalističku istragu Trumpa
REPOVI IZBORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2021 / 08:22
Autor: SEEbiz / H

WASHINGTON - Dvoje demokratskih zastupnika zatražilo je u ponedjeljak Federalni istraži ured (FBI) da pokrene kriminalističku istragu Donalda Trumpa zbog pritiska na dužnosnike da ponište rezultate predsjedničkih izbora.

Tijekom vikenda procurila je telefonska snimka, koju je prvi objavio Washington Post, koja je otkrila da je američki predsjednik molio visokog izbornog dužnosnika američke Georgije, republikanca Brada Raffenspergera, da poništi rezultate izbora 3. studenog u toj državi, tvrdeći da sve što treba učiniti je „pronaći 11.780 glasova“.

U pismu direktoru FBI-a Christopheru Wrayu, kalifornijski demokrat Ted Lieu te njujorška demokratkinja Kathleen Rice, ustvrdili su da su „dokazi o izbornoj prijevari gospodina Trumpa na jasnom svjetlu“.

„Kao članovi Kongresa i bivši tužitelji, vjerujemo da je Donald Trump sudjelovao u nagovaranju ili zavjeri za činjenjem brojnih izbornih zločina. Molimo vas da odmah započnete kriminalističku istragu protiv predsjednika“, napisali su Lieu i Rice.

U ponedjeljak je najviši izborni dužnosnik Georgije Gabriel Sterling pozvao ljude da glasuju u drugom krugu izbora za Senat u državi te razotkrio mnoge teorije zavjera o glasovanju koje su Trump i njegovi pristaše promovirali u Georgiji.

Dva mjeseca nakon američkih predsjedničkih izbora, Trump je odbijao priznati da je izgubio izbore od strane novoizabranog predsjednika Joea Bidena.

Trumpovi saveznici umjesto toga pokrenuli su desetke tužbi radi poništavanja rezultata izbora u ključnim neodlučnim državama. Gotovo sve tužbe su odbačene zbog nedostatka dokaza.

Kongres bi se trebao sastati u srijedu kako bi potvrdio Bidenovu izbornu pobjedu uoči predsjedničke inauguracije zakazane za 20. siječnja.

Tagovi: Federalni istražni ured, Donald Trump, američki izbori, Joe Biden
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE