GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorićev pomoćnik na meti istrage USKOK-a

Ćorićev pomoćnik na meti istrage USKOK-a
AFERA VJETROELEKTRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2020 / 22:13
Autor: SEEbiz / Telegram
ZAGREB - USKOK je danas proširio istragu protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac.

Uz nju je sada, kako doznaje Telegram, obuhvaćen i Domagoj Validžić, pomoćnik ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji je tada bio na čelu resora zaštite okoliša.

Preko njega je, sumnja USKOK, Rimac u prvih nekoliko mjeseci ove godine urgirala kod predsjednika uprave državne tvrtke Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. (HROTE) da se za C.E.M.P. u vlasništvu već ranije osumnjičenog poduzetnika Milenka Bašića, osigura otkup struje po cijeni višoj od ugovorene. Rimac se u to upustila dogovorivši novčanu naknadu za sebe, vjeruje USKOK.

Kako bi ostvarila dogovoreni posao, angažirala je upravo Ćorićevog pomoćnika Domagoja Validžića s kojim je, kako su utvrdili istražitelji, u tazbinskim odnosima. Naime, Validžićeva supruga rođakinja je Josipe Rimac.

Prema USKOK-u, on je trebao pregledavati dokumentaciju i davati savjete, a potom i iskoristiti svoj utjecaj da Ministarstvo prihvati žalbu koju je Bašićev C.E.M.P. namjeravalo uložiti protiv odluke društva HROTE jer im nisu u cijelosti usvojeni zahtjevi.

Nakon što je HROTE zaprimilo C.E.M. P.-ovu žalbu koju je, kako proizlazi iz prikupljenih dokaza, Bašiću pomogao sastaviti Validžić, Rimac je ponovno zatražila od predsjednika uprave HROTE-a Borisa Abramovića da, kako tvrdi USKOK, utječe na stručno povjerenstvo ne bi li prihvatili žalbu i izmijenili odluku o djelomično usvojenim zahtjevima.

Međutim, kada je Abramović to odbio učiniti, Rimac je, kako stoji u rješenju o proširenju istrage, s Validžićem dogovorila da će on nakon primanja žalbe iskoristiti svoj utjecaj u Ministarstvu, i osigurati da C.E.M.P.-ov zahtjev za odobravanjem više otkupne cijene struje bude prihvaćen.

On je, piše USKOK, ispunio dogovor i zajedno s Rimac od službene osobe Ministarstva zatražio donošenje takve odluke. Plan im nije uspio jer je u međuvremenu Josipa Rimac uhićena.

Tagovi: afera vjetroelektrane, Domagoj Validžić, josipa Rimac, Tomislav Ćorić, Boris Abramović, HROTE
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE