GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorušić: Svoje liječničko postupanje spreman sam braniti pred strukom i institucijama

Ćorušić: Svoje liječničko postupanje spreman sam braniti pred strukom i institucijama
OBRANA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2022 / 19:29
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić odgovorio je u utorak na medijske napise povodom njegova gostovanja u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” te istaknuo da je svoje liječničko postupanje spreman braniti pred stručnim povjerenstvima i komisijama, kao i mjerodavnim institucijama.

“U odnosu na navode o ‘pogrešno odstranjenom jajniku’, ponavljam kako sam stava da se ne radi o ‘nesavjesnom liječenju’, što sam bio spreman dokazivati i sudskim putem”, izvijestio je Ćorušić u priopćenju te dodao da, po tadašnjem savjetu pravnika, do toga nije došlo.

Ne ulazeći u detalje samog slučaja, dodao je: “Bitna je okolnost kako ni sama pacijentica nije smatrala potrebnim poduzeti nikakve druge mjere kojom bi se ispitala moja odgovornost te ispitao moj dotadašnji, kao i daljnji rad u struci”.

“Ističem kako nijedan drugi postupak povodom spornog događaja nije pokrenut, a ja sam tada bio kao i danas spreman svoje liječničko postupanje braniti pred stručnim povjerenstvima i komisijama, kao i mjerodavnim institucijama”, istaknuo je.

S obzirom na to da se javno spominje potencijalna povreda prava pacijenata sukladno Zakonu o zaštiti prava pacijenata, Ćorušić kaže da nije javno iznio nikakve relevantne okolnosti slučaja, a koji već nisu bili prethodno dostupni javnosti.

“Naglašavam da navodi vezani za navedeni slučaj nisu predstavljali činjenično očitovanje o slučaju, već prvenstveno moj osobni – profesionalni sud na postavljeno pitanje.

Međutim, govoreći o konkretnom slučaju, žalim što pozitivni ishodi ostvareni za pacijenticu, a kao rezultat mog djelovanja, nisu doprli do javnosti, za razliku od negativnih okolnosti koje je voditelj istaknuo”, istaknuo je.

Ćorušić je također demantirao nedavne objave na portalu index.hr i u Nacionalu u kojima ga se opisuje kao navodnog obiteljskog nasilnika te nositelja oružja, a što prenose i drugi mediji, te je najavio da će zaštitu svojih prava i interesa zatražiti sudskim putem.

Iz Hrvatske liječničke komora u utorak su potvrdili da su od Ćorušića zatražili očitovanje zbog mogućeg kršenja Kodeksa medicinske etike i deontologije te mogućeg kršenja Kodeksa vezano za čuvanje liječničke tajne, no nisu zatražili očitovanje zbog pogrešnog medicinskog postupka.

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata podnijela je prijavu Hrvatskoj liječničkoj komori i Ministarstvu zdravstva protiv Ćorušića tražeći njegovu ostavku i sankcije.

Iz HUBOL-a očekuju da nadležne institucije postupe u skladu sa svojim ovlastima u slučaju protuzakonite javne objave zdravstvenih podataka pacijenata.

Tagovi: Ante Ćorušić, Psihijatrijska bolnica Vrapče
PROČITAJ I OVO
Milanović: Plenković i dvorske lude odlučili ne boriti se za naše interese
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković i dvorske lude odlučili ne boriti se za naše interese
ZAGREB - “Ministar koji je stručnjak za kafilerije me htio navući da ja tamo potpisujem neki protokol. Pa ja to ne bih nikad potpisao, ni s punomoći vlade.
Uskok optužio bivšu voditeljicu financija općine Sračinec za milijunsku štetu
OPTUŽNICA
Uskok optužio bivšu voditeljicu financija općine Sračinec za milijunsku štetu
ZAGREB - Uskok je podigao optužnicu protiv bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, tereteći je da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. općinu oštetila za više od 1,6 milijuna kuna.
Paladina o obnovi: Gradilišta je ipak premalo
OBNOVA
Paladina o obnovi: Gradilišta je ipak premalo
ZAGREB - Na pitanje kakva je suradnja Grada, Ministarstva i Fonda, Paladina kaže kako se komunicira te kako oba provedbena tijela imaju dovoljno odluka od strane ministarstva da mogu provoditi više obnove nego što to trenutno rade.
Najmanje 17 poginulih od ruskih projektila u blizini Odese
RUSKI NAPAD
Najmanje 17 poginulih od ruskih projektila u blizini Odese
KIJEV - Broj poginulih od ruskih projektila koji su u petak rano ujutro pogodili deveterokatnu stambenu zgradu i zgradu odmarališta u blizini ukrajinske crnomorske luke Odesa porastao je na 17, dok su deseci građana ranjeni, priopćile su ukrajinske vlasti.
Zelenskij: Protjerivanje Rusa sa Zmijskog otoka strateška pobjeda
RAT U UKRAJINI
Zelenskij: Protjerivanje Rusa sa Zmijskog otoka strateška pobjeda
KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je u petak da "protjerivanje" Rusa sa Zmijskog otoka, strateške crnomorske ispostave, predstavlja stratešku pobjedu koja značajno ograničava djelovanje okupatora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE