GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Da se ne baci

Da se ne baci
MALA KRONIKA RADNOG TJEDNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2021 / 17:28
Autor: Nikola Bekavac
ZAGREB - U drugom tjednu veljače svjedočili smo pravoj paradi licemjera i farizeja.

Nacionalni stožer i njegovi pojedini članovi, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i Damir Boras, rektor zagrebačkog Sveučilišta, ujedinjeni u sramotnoj akciji "cijepljenje preko reda".

Ponedjeljak, 8. veljače

Tjedan je počeo u velikom stilu, mudrim izrekama pandemijskih stožeraša. Više kao preporuka kako misliti, nego kako se sačuvati od bolesti. Tako upitana Alemka Markotić, autorica kovanice bioterorizam, o činjenici da su često „bioteroristi“ pod zaštitom vlasti preporučuje: „Idemo se ne hvatati za riječ“. Zaboravila je onu poznatu izreku da se ljudi drže za riječ pa je ta njena preporuka bila primjenjivija na stanovnike zagrebačkog zoološkog vrta.

U tom stilu nastavio je i njen pretpostavljeni, prvi pendrek Hrvatske, ministar Božinović. Uhvaćen u zamku da prokomentira nedosljednosti u provođenju epidemioloških mjera veličanstveno se uzdigao iznad stvarnosti kazavši : "Ne bi trebalo previše filozofirati o mjerama". U pravu ste, ministre, ali ste to nažalost rekli samo zato da se opravdate što te vaše mjere za neke vrijede, za neke ne. Netko u lisice, a netko u procesiju.

I malo oporbe. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin reče kako Bandiću fali poštenje, Tomaševiću iskustvo, a da je Kerum slika svega onoga što je loše u Hrvatskoj. A njemu bi mogla uskoro nedostajati stranka ako nastavi raspuštati i izbacivati neposlušne podanike.

Utorak, 9. veljače

Mudroslovlju se pridružio i Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika Splita kazavši da ne želi butigu u svoju politiku. Možda u skladu s epidemiološkim mjerama planira uvesti „to go“ politiku. Svi van, ja ću sam vladati.

Braneći Hrvatsku gospodarsku komoru najodaniji HDZ-ovac Branko Bačić usporedio ju je sa zdravstvenim sustavom. Ako žele ukinuti članarinu komori to je isto kao da žele ukinuti doprinose za zdravstveno osiguranje. Pa tko će nas liječiti, upitao se Bačić. Liječnici, gospodine Bačić, liječnici, njima idemo kada smo bolesni i oni nas liječe. Ali još nisam čuo kada nam poduzeće zapadne u teškoće da idemo po pomoć u Komoru, tada nas šaljete stečajcima.

Stvar će spasiti ministar Ćorić (brendiran kao T.Ć.). Predlaže Rješenje o proglašenju fosila i dinosaura i njihovih nalazišta zaštićenim dijelovima prirode. Nadam se da se to neće odnositi na zaštitu nekih HDZ-ovskih fosila kako bi zaštitili politiku od njihove nazočnosti.

Srijeda, 10. veljače

Snalažljivosti Hrvata nema granica. Već dugo je u opticaju ona čuvena poslova kratica „itm“, ima li tu mene, što je nepisani aneks mnogih sklopljenih poslova. Sada u istom stilu, primjenjivo kao i prva samo za neke, imamo popularnu još jednu uzrečicu „da se ne baci“. Čekam tako svoj sretan trenutak kada ću naići ispred, recimo, salona automobila, kada budu dobivali nove modele pa mi daruju onaj stari, da se ne baci, jer smeta u izložbenom prostoru. Tako se našao, okupan u znoju brige za sveučilište, rektor Boras s pročelnikom stomatološke klinike na Rebru da se posavjetuje nešto oko zubi (stomatologije, inače, nema na Rebru). I baš u tom trenutku pročelnika obavještavaju da imaju viška dva cjepiva i da se ne bace on ih ponudi Borasu, s kojim je slučajno bila i supruga.

Budimo pošteni, pročelnik koji nam je prodao ovu bezobraštinu nije autor ove uzrečice. To je kreativnost predsjednika države koji je morao jesti ribu da se ne baci riskirajući koronu. U njegovom karakteru utkana je ona stara „ grijeh“ je bacati hranu.

Veliki Vođa donio je odluku da nagradi narod zbog provođenja epidemioloških mjera, biće kave „to go“ i sporta. Kako nam malo treba do sretnog naroda...

Četvrtak, 11. veljače

Jučer najavio i to kao nagradu, a već danas ispunio obećanje. I to ne samo šport i kava „to go“ nego i sve iz kafića „to go“, i sokovi i pivo i žestica i čak čajevi. Terasa nema, morat ćete sve to konzumirati s nogu ispred kafića, nema sjedenja, mogu vas zaboljeti prepone. Veliki Vođa odlučio se i za nagradni bonus. Velikodušno će dozvoliti da se otvore kladionice, kasina i automat klubovi. Ovo je bilo iznenađenje i odluka bez ikakve zdravo razumske osnove ali država zna sa narodom. Iz tih djelatnosti su najveća davanja država, a državi fali para. Stoga svi vi očajni koji živite na državnoj crkavici jer vam je država zabranila raditi, tješite se kockom jer ćete tako državi vratiti sve što vam je dala.

I ako vam sve to ide na živce, i ona cijepljenja preko veze, i bioterorizam Alemke Markotić za koju ne vrijedi ono što sama nameće, počele su s radom i škole stranih jezika. Možda nam je to poruka, učite strane jezike i put pod noge.

Petak, 12. veljače

Tjedan je počeo mudrim izrekama, a završava poraznim činjenicama. Alemka Markotić reče u ponedjeljak da se ne moramo držati za riječ što je i dokazala. Mimo reda i pravila koje je zagovarala cijepila je, u "svojoj" bolnici, svoju majku.

Ministar Božinović je tako izjavio da ne treba filozofirati oko epidemioloških mjera. Koja je pak filozofija bila kada je svečano objavio da se otvaraju kladionice i to po pravilima koja vrijede u trgovinama. Znači li to da su i trgovine trebale biti zatvorene?

Najkonkretniji je bi "prvi gospodarstvenik" Hrvatske (predsjednik HGK) Luka Burilović koji nas je upoznao sa svojim biznisom, iznajmljivanjem jednog lokala, kojim je pravdao svoj "skroman" život. Pa, on se za sve to borio i to, kako reče mrtav hladan, četiri i pol godine u rovu (1690 dana). Junak Domovinskog rata kome se Hrvatska gospodarska komora odužila skupocjenim BMW-om s grijanim volanom (da mu se ne probudi PTSP od četiri zime provedene u rovu).

Tagovi: cijepljenje preko reda, Luka Burilović, Alemka Markotić, Damir Boras, Davor Božinović
PROČITAJ I OVO
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE