GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danski profesor: Vrijeme je da slijedimo švedski primjer

Danski profesor: Vrijeme je da slijedimo švedski primjer
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2020 / 20:16
Autor: SEEbiz / Danas.rs
KOPENHAGEN - Profesor na Institutu za biomedicinu Sveučilišta Aarhus u Danskoj Soren Riis Paludan ocijenio je da će Danska „biti prinuđena prihvatiti da postoji određeni broj Danaca koji je zaražen koronavirusom“.

Paludan je za jednu od vodećih danskih televizija TV2, u petak rekao da svako društvo ima svoj „prag bola“ i da treba biti omogućena diskusija o tome koliki je taj „prag bola“ u Danskoj.

„Mi prihvaćamo da određen broj ljudi strada u prometu ili da dobije stres na poslu, ali ne ukidamo zbog toga promet, niti zatvaramo radno tržište“, rekao je Paludan, kritizirajući nove mjere vlade protiv koronavirusa.

Danska premijerka Mete Frederiksen najavila je ovoga tjedna, između ostalog, obavezu nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim javnim prostorima (ne u osnovnim školama i vrtićima) i zabranu prodaje alkohola poslije 22 sata.

Paludan smatra da je vlada odjednom promijenila fokus s kapaciteta zdravstvenog sustava na ukupan broj zaraženih, „jer to je, naravno, udarna vijest – veliki broj zaraženih – i nešto se mora napraviti, inače izgledaš kao loš političar“.

„Taj fokus je sada promijenjen i iako zdravstveni sustav bez problema može pratiti (broj zaraženih), odlučujemo se na ograničavanje slobode pojedinca“, kazao je Paludan i ocijenio da je vrijeme da se sledi „švedski primjer“.

„Mislim da trebamo raditi kao što se radi u Švedskoj. Odluka da se proširi obaveza nošenja zaštitnih maski je pokazatelj da se (vlada) više ne rukovodi (znanstvenim) dokazima“, zaključio je Paludan.

U Danskoj je u subotu od 46.906 testiranih na koronavirus, registrirano 789 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 120 pacijenata s koronavirusom, njih 17 na intenzivnoj njegi, a od početka pandemije preminulo je 700 osoba koje su imale koronavirus.

Tagovi: Soren Riis Paludan, koronavirus u Danskoj, koronavirus u Švedskoj
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE