GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deseti protest u Beogradu: Opozicija pozvala na subotnji skup ProGlasa

Deseti protest u Beogradu: Opozicija pozvala na subotnji skup ProGlasa
PROTEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2023 / 19:42
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - Deseti protest građana i opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" održan je večeras u Beogradu. Građani su se okupili ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), a potom krenuli ka zgradi RTS-a, uz poruku da je "milion ljudi glasalo za ovu koaliciju, ali da ih Medijski javni servis ignoriše".

Ovom protestu prethodio je i protest studenata koji je danas organizovan u centru grada.

Podsetimo, aktivisti iz neformalne grupe Borba (Studenti protiv nasilja) predali su ponovo u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zahtev za otvaranjem biračkog spiska u sklopu zahteva da se istraže dešavanja prilikom izbora 17. decembra i da se oni ponište.

Protest građana i opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" završen je ispred zgrade RTS-a, odakle je poslat poziv na protest koji organizuje ProGlas u subotu, u 12 sati kod Terazijske česme.

Parandilović: Pola života neki od vas proveli su na ulicama, a RTS ignoriše većinsku Srbiju
Narodni poslanik Miloš Parandilović rekao je ispred RTS-a da "30 godina mi kao narod vodimo bitku protiv okupatorskih vlasti, a svejedno je da li je reč o Miloševiću ili Vučiću".

"Pola života mnogi od vas proveli su na ulicama, boreći se protiv raznoraznih diktatora, ova televizija iza nas, koja bi trebalo da bude javni servis i izveštava nas o svemu što se dešava, potpuno ignoriše većinsku Srbiju, jer imajmo na umu da su ovi izbori pokradeni i da je vlast u Beogradu izgubila SNS", rekao je Parandilović.

Dosetili su se, dodao je, nečeg što nije ni Milošević - da "dovode naše sunarodnike u desetinama hiljada na dan zbora da sa promenjenim prebivalištem glasaju u Beogradu".

"Živimo u državi koja je oteta od strane Vučića. Nije ovo borba samo nas političara, već svih nas. Ako ovu bitku izgubimo, nećemo imati za šta da se borimo. Ovo je borba za goli život, borba nas kao naroda da živimo u slobodnoj zemlji", kazao je on i zamolio ljude koji rade u RTS da se ponašaju odgovorno.

Narodni poslanik Radomir Lazović obratio se okupljenima ispred zgrade RTS-a i kazao da će predstavnici opozicije tražiti međunarodnu podršku za formiranje međunarodne nezavisne komisije koja će istražiti nepravilnosti oko proteklih izbora, potom da će raditi kroz naše institucije, kako bi im "dali priliku da utvrde nepravdu", te da će, naposletku, "držati vatru protesta".

"Zato vas i pozivamo na nenasilan protest 30. decembra", rekao je on, dodajući da će oni podržati studente.

Kako javlja reporter N1 iz Takovske ulice, kolona građana stigla je do zgrade RTS-a, a razlog zašto se večeras ide do Javnog servisa je taj što je RTS, prema rečima okupljenih, ignorisao protest, nije valjano obavestio stanovnike Srbije o tome šta se u Beogradu dešava, te da je veoma malu minutažu posvetio protestu.

Tagovi: protest.beograd, proglas
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE