GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đikić ponovno napao Primorca

Đikić ponovno napao Primorca
PROZIVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2020 / 22:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Znanstvenik Ivan Đikić još jednom je zatražio od Dragana Primorca da pojasni je li u sukobu interesu zbog prodaje antigenskih testova i članstva u vladinom Znanstvenom savjetu.

- Jako je važno da se svi okupimo oko struke i zajednički prebrodimo ovu kritičnu fazu pandemije. To možemo ostvariti jedino ako budemo imali odgovornost, točne podatke i iskrenost u komunikaciji među kolegama uključujući i komunikaciju s gospodinom Primorcem', poručuje Đikić.

Stoga je Primorcu ponovno postavio nekoliko pitanja.

- Koliko je bolnica Sv. Katarina zaradila na antigenskim testovima na građanima RH i jeste li zbog te zarade bili u sukobu interesa u radu znanstvenog savjeta Vlade RH? Bolnica Sv. Katarina naplaćuje antigenska testiranja 350 kuna po testu, među najvišim cijenama u RH. HZJZ je definirao cijenu kompletnog antigenskog testa na 104 kune u Hrvatskoj (nabavna cijena testa oko 45 kuna plus dodatni troškovi oko 60 kuna). Zbog čega Vaša bolnica naplaćuje tih dodatnih 246 kuna? Je li to dio profita ili su neki drugi troškovi?', pita Đikić.

- Na kraju i moja osobna molba. Bilo bi lijepo da razmotrite ovaj prijedlog, kojeg je načelno podržao i ministar Beroš u našem razgovoru. U ovim teškim ekonomskim trenucima bilo bi poželjno da svi privatnici koji su naplaćivali previsoke marže na antigenskim testovima (s cijenom iznad 104 kune) taj višak vrate građanima. U slučaju Vaše bolnice trebali bi vratiti 246 kuna razlike svakoj osobi koju ste testirali antigenskim testom', kaže Đikić.

- To bi bila gesta koja pokazuje Vašu predanost, kao i predanost drugih privatnika, prema današnjim potrebama građana Hrvatske, a ne prevenstveno prema zaradi. Jer svi skupa smo u jednoj od najvećih zdravstvenih i ekonomskih kriza u RH', zaključuje Đikić.

Tagovi: Ivan Đikić, Dragan Primorac, bolnica Sv. Katarina, Vili Beroš, Andrej Plenković, antigeni testovi, bolnica Sveta Katarina, koronavirus u Hrvatskoj, Covid-19, Klinika za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Imunološki zavod
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE