GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dio škola ipak neće preći na online nastavu

Dio škola ipak neće preći na online nastavu
NASTAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2021 / 11:45
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Unatoč odluci donesenoj na nacionalnoj razini o prelasku svih učenika osnovnih i srednjih škola na online nastavu 4. i 5. studenoga radi prevencije širenja zaraze, koju je objavio premijer Andrej Plenković, sve se škole ipak neće držati zadanog pravila.

Naime, škole čiji je osnivač Zadarska županija, a to su sve škole izvan grada Zadra, dobile su mogućnost organizirati nastavu uživo. Kako potvrđuju iz Ministarstva obrazovanja, nastavu uživo imat će i škole čiji je osnivač Grad Sisak te, djelomično, dvije škole čiji je osnivač Grad Čakovec.

Uz to, iz riječke gradske uprave Jutarnjem listu su potvrdili da će njihove škole osigurati prihvat učenika s teškoćama u razvoju ako roditelji to zatraže. S djecom s teškoćama u riječkim će školama raditi i pomoćnici u nastavi.

Zagrebačke škole, potvrđuju nam u gradskoj upravi, poslušat će odluku donesenu na nacionalnoj razini, što znači da će svi učenici provesti dva dana na online nastavi. No, dođe li do produljenja online nastave i nakon 8. studenoga, Zagreb ima novu varijantu.


- Ako dođe do potrebe produljenja online nastave i u tjednu od 8. studenoga, u škole će se vjerojatno vratiti učenici nižih razreda, dakle, od prvog do četvrtog, a viši će razredi nastaviti s online nastavom - kažu u Gradu.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije donio je odluku da sve škole kojima je osnivač županija rade po modelu A, a na online nastavu mogu prijeći one škole u kojima je kritičnija epidemiološka situacija.

- Nema potrebe da sve škole imaju nastavu online ta dva dana, situacija kod nas nije toliko loša, imamo drugu najbolju incidenciju u zemlji - izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije. Ta je županija u četvrtak imala 201 oboljelog učenika, 205 u samoizolaciji te 34 zaražena djelatnika škola.

Tagovi: škole, online nastava, Zadarska županija, Grad Čakovec
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE