GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Divjak ide na izbore kao nezavisna na listi HNS-a

Divjak ide na izbore kao nezavisna na listi HNS-a
HNS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2020 / 12:17
Autor: SEEbiz / H
VARAŽDIN - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak će kao nezavisna kandidatkinja HNS-a na parlamentarnim izborima biti na listi u 3. izbornoj jedinici na 14. mjestu, najavili su na konferenciji za novinare u nedjelju u Varaždinu potpredsjednik Vlade i predsjednik HNS-a Predrag Štromar i Divjak.

"Iza nas, iza mene, su zaista zahtjevne i izazovne tri godine mandata u kojem smo pokrenuli reforme u obrazovanju i ulaganje u obrazovanje i znanost, a uspješno smo se nosili i s posljedicama svjetske pandemije koronavirusa i potresa, ali i štrajka u obrazovanju", izjavila je ministrica znanosti i obrazovanja.

Divjak je podsjetila da je u Ministarstvo došla kao nestranačka osoba uz političku podršku HNS-a, s ciljem provođenja četiri reformska procesa: kurikularne reforme, reforme strukovnog obrazovanja, poticanja izvrsnosti u znanosti i povećanja ulaganja u znanost, te visoko obrazovanje učiniti što relevantnijim.

Kaže kako je s realizacijom prva tri cilja zadovoljna, ali ne i s ostvarenjem četvrtog koji se odnosi na relevantno visoko obrazovanje i veći utjecaj tog obrazovanja na ono što treba gospodarstvu i društvu.

„Razloga ima puno. Između ostalog, zato jer imate moćne akademske klike predvođene pojedinim rektorima, koji se čvrsto drže za ruke i koji zapravo sprječavaju onima koji mogu mijenjati sustav i zbog kojih se može dati prilika, ne samo mladima, nego i gospodarstvu općenito, da idu naprijed”, izjavila je Divjak.

Ustvrdila je da te 'klike često imaju potporu u političkim krugovima'.

Promjene treba nastaviti, rekla je Divjak. Kaže kako joj je upravo stoga, što je HNS bio prva politička stranka koja je otvorila prostor nestranačkim ljudima da provode procese i promjene u obrazovanju i znanosti, čast sudjelovati na izborima HNS-ovoj listi kao nezavisna kandidatkinja - i to na 14. mjestu.

„Prvi put da sam ponosna da sam negdje posljednja”, zaključila je Divjak.

Štromar je ministricu opisao kao znanstvenicu i ženu koja je uz političku podršku HNS-a promijenila povijest hrvatskog obrazovanja.

„Dvadeset godina su mnogi tražili razloge zašto se ne može provesti reforma u obrazovanju, a onda je prije tri godine došla Blaženka Divjak i pokazala da se to može”, rekao je predsjednik HNS-a.

Štomar kaže da je ministrica Divjak uspjela i napravila čudo, vođena isključivo željom da djeca u Hrvatskoj konačno dobiju priliku za obrazovanje kakvo imaju njihovi vršnjaci u europskim zemljama.

„Nju se ne da kupiti, nju se ne da ucijeniti, njen cilj je od početka bio hrvatsko obrazovanje. Njoj politika nije trebala i ne treba joj ni danas”, dodao je.

Napominje i da Divjak nije na listi zbog saborske plaće i privilegija koje se dobivaju u Hrvatskome saboru. „Ona je tu jer vjeruje da Hrvatska može bolje; tu je jer je pokazala da Hrvatska može bolje”, rekao je.

Tagovi: Blaženka Divjak, Predrag Štromar, Hrvatska narodna stranka
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE