GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dječja bolnica Srebrnjak dobila je novo Upravno vijeće

Dječja bolnica Srebrnjak dobila je novo Upravno vijeće
NOVO VODSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 16:51
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Dječja bolnica Srebrnjak dobila je novo Upravno vijeće na čijem je čelu prof.dr. Sanja Kolaček, dugogodišnja predstojnica Klinike za pedijatriju Dječje bolnice u Klaićevoj.

Dolazi na mjesto donedavne predsjednice UV-a prof. dr. Ane Stavljenić Rukavine koje je nedavno završila na ispitivanju u USKOK-u jer je se tereti za utjecaj na izbor ravnatelja te bolnice oko kojeg se prije godinu dana podignula velika prašina.

Nakon što se konstituira novo Upravno vijeće Srebrnjaka valja očekivati objavu javnog natječaja za novog ravnatelja koji bi trebao doći na mjesto trenutnog dr. Ive Dumić-Ćule oko čijeg se izbora i dalje vuku velike kontroverze.

Kao što je već bilo ranije najavljivano, nova zagrebačka gradska vlast odlučila je smijeniti sve članove Upravnog vijeća koje je postavila prošla Bandićeva vlast.

Uz prof.dr. Kolaček, poznatu liječnicu i znanstvenicu, novi članovi Upravno vijeća su prof. dr. Tomislav Lauc, prof. dr. Marko Turudić i mr. sc. Ivana Novoselec. Smijenjeni su, uz Stavljenić Rukavinu, i Slavko Antolić, Jozo Miličević i Andrea Šulentić.

Kako saznajemo, članovi Upravnog vijeća koje nije postavio grad - prof. dr. Davor Plavec, zaposlenik bolnice i prim.dr. Milivoj Novak koje je imenovalo Ministarstvo zdravstva, trebali bi nastaviti s radom.

Uz uvaženu liječnicu i znanstvenicu prof.dr. Kolaček među novim članovima je i Marko Turudić, profesor na Katedri za upravno pravo na Pravnom fakultetu, a njegov je znanstveni interes javna nabava. Ivana Novoselec je pak izvršna direktorica Akademije za politički razvoj, a bavi se i pripremama operativnih programa, strateškim projektiranjem i projektnim planiranjem osobito u upravljanju EU fondovima. Novi član UV-a je i prof.dr. Tomislav Lauc koji predaje na Stomatološkom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a inače je i ravnatelj Stomatološke poliklinike Apolonia.

Riječju, na Srebrnjaku će biti puno posla za Upravno vijeća ali i za novo buduće vodstvo bolnice koje mora prije svega realizirati projekt EU-a za translacijsku medicinu u vrijednosti od 56 milijuna eura.

Tagovi: Dječja bolnica Srebrnjak, Boro Nogalo, Tomislav Lauc, Marko Turudić, Ivana Novoselec Sanja Kolaček
PROČITAJ I OVO
Filipović: Nema razloga za poskupljenje vode u Zagrebu
JASNA PORUKA
Filipović: Nema razloga za poskupljenje vode u Zagrebu
ZAGREB - Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ustvrdio je u četvrtak da nakon odgode primjene Uredbe o visini naknade za korištenje vode, ali i ranijih vladinih intervencija prije svega u cijenu struje, nema razloga za poskupljenje vode u Zagrebu ni u drugim mjestima.
Kina dopušta kućnu izolaciju, budi nadu u ublažavanje mjera
ODLUKE
Kina dopušta kućnu izolaciju, budi nadu u ublažavanje mjera
PEKING - Kina će dopustiti da neki covid pozitivni slučajevi ostanu u izolaciji kod kuće, pod određenim uvjetima, među dodatnim mjerama koje će biti objavljene sljedećih dana, rekla su dva izvora, što budi nadu da bi Kina mogla ublažiti mjera politike "nultog covida".
U Zagrebu voda skuplja nego u Milanu, Madridu, Varšavi i Rimu
VODA
U Zagrebu voda skuplja nego u Milanu, Madridu, Varšavi i Rimu
ZAGREB - Apsurdno je da vlada s više od pola milijarde kuna subvencionira struju za Grad Zagreb kako bi spriječila udar na džepove građana, dok gradska vlast podiže cijenu vode za 20 posto koristeći kao izgovor uredbu koja nije na snazi kazao je ministar Davor Filipović.
Plenković: Donosimo odluku zbog koje neće biti potrebno dizanje cijena vode
PREMIJER
Plenković: Donosimo odluku zbog koje neće biti potrebno dizanje cijena vode
ZAGREB - “To je sve na tragu politike da držimo udar na građane na minimalnoj razini”, kazao je.
Xi Jinping: Pojačat ćemo komunikaciju i suradnju s Europskom unijom
KINA-EU
Xi Jinping: Pojačat ćemo komunikaciju i suradnju s Europskom unijom
PEKING - Kina će nastaviti jačati stratešku komunikaciju i koordinaciju s EU-om, rekao je danas kineski predsjednik Xi Jinping predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu na sastanku u Pekingu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE