GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dodik: Imam informaciju da SAD bespilotnom letjelicom nadgleda ciljeve u RS-u

Dodik: Imam informaciju da SAD bespilotnom letjelicom nadgleda ciljeve u RS-u
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2024 / 08:19
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - redsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dao je intervju za ruski medij Russia Today u kojem je između ostalog kazao kako Amerikanci bespilotnim letjelicama nadgledaju strateške ciljeve u manjem bh. entitetu.

"Imam informaciju da SAD bespilotnim letjelicama nadzire sve strateške ciljeve u Republici Srpskoj. Pokušavaju nas zastrašiti i pokazati da su sila koja nam u trenu može sve", kaže Dodik.

Dotakao se rata u Ukrajini kazavši kako je ruska agresija opravdana, a Vladimira Putina je hvalio kao zagovornika "humanog političkog pristupa".

Dodik je za portal koji je zabranjen u Evropskoj uniji rekao kako Moskva vodi ispravnu vanjsku politiku pa je tako imala pravo na odluku da napadne Ukrajinu.

"Vjerujemo da Moskva vodi ispravnu politiku i da je, braneći svoj suverenitet, imala pravo procijeniti prijetnje koje za nju postoje. A ako neko vjeruje, a to su prije svega SAD i Velika Britanija, da imaju pravo potpuno podjarmiti Ukrajinu, čineći je odskočnom daskom za napad na Rusiju, onda je Moskva imala sve razloge barem zaštititi ogroman broj Rusa koji žive u Ukrajini i kojima su kijevske vlasti oduzele pravo na ruski jezik", izjavio je Dodik.

Dodik je izrazio nadu da će Rusija iz ovog rata izaći ojačana te da će takva biti u stanju obuzdati ono što je on nazvao "nakaradnim liberalnim Zapadom"

Kaže i kako bi volio da Putin dobije maksimalnu podršku na predstojećim predsjedničkim izborima.

"Putin je podigao Rusiju, to je sigurno. Tako ja to vidim. A ono što svijet sada treba je Putinov humani politički pristup", izjavio je Dodik koji je ranije najavio kako će 17. februara putovati u Rusiju kako bi se tamo sastao s Putinom te s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Za Evropsku uniju je kazao kako je zapala u "kulturnu regresiju te promiče ono što je protivno ljudskoj prirodi" a opisao ju je kao američkog vazala

Tagovi: DODIK, AMERIKA, RUSIJA, BESPILOTNE LETJELICE
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE