GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dodik odbio fotografiranje sa šeficom USAID-a Samanthom Power

Dodik odbio fotografiranje sa šeficom USAID-a Samanthom Power
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2022 / 14:36
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik odbio je u petak zajedničko fotografiranje s direktoricom USAID-a Samanthom Power, koja je prva američka dužnosnica s kojom se, uz kolege iz državnog vrha Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, susreo nakon novih sankcija koje mu je nametnuo Washington.

Prema video zapisu dostavljenom iz službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, nakon ceremonijalnog rukovanja s visokom gošćom iz Washingtona trebalo je uslijediti fotografiranje ispred zastava Bosne i Hercegovine, u dvorani za sastanke Predsjedništva BiH. Dodik se u tome trenutku okrenuo te otišao do mjesta za stolom gdje je sjedio. Nedugo nakon toga i Komšić je odmahnuo rukom. Nakon prvoga video zapisa medijima je služba za informiranje dostavila i novi, na kojemu nije bilo neugodnog detalja.

Srpski član Predsjedništva rekao je u izjavi za medije kako je direktorici Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samanthi Power rekao da je američka administracija pristrana prema trima stranama u BiH.
“Pitala me je kako mislim da Amerika jednostrano pristupa. Objasnio sam da njihovi službenici ovdje imaju skrivenu agendu kojom pokušavaju centralizirati BiH do mjere da se ne uvažavaju dejtonska rješenja", rekao je Dodik.

On je optužio predstavnike američke administracije angažirane u BiH da pokušavaju protiv njega montirati sudski proces. "Do mene su došle informacije da službenici veleposlanstva SAD rovare po tužiteljstvu kako bi na bilo koji način opovrgnuli moju tvrdnju da se protiv mene nigdje ne vodi niti jedan postupak i pronađu nekog prodanog tužitelja da podigne optužnicu protiv Milorada Dodika", rekao je.

Dodik se od početka siječnja nalazi pod novim američkim sankcijama zajedno s još nekoliko suradnika, a sankcije su izrečene i medijskoj kući Alternativnoj televiziji.
Direktorica USAID-a Samantha Power boravi u trodnevnom posjetu Bosni i Hercegovini. U ranijim izjavama za medije je rekla kako je došla prenijeti poruke potpore predsjednika Joea Bidena i SAD-a, te se usprotivila mogućnosti obnove rata i nasilja u toj zemlji.
”Unatoč zapaljivoj retorici i djelovanju previše lidera, želim biti jasna i reći, ovo nije 1992. godina", rekla je. Po njezinim riječima sada se BiH u nalazi u "ratu protiv korupcije".

Tagovi: Milorad Dodik, Samantha Power, USAID
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE