GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dojava o bombama na sudovima u više gradova

Dojava o bombama na sudovima u više gradova
TENZIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2022 / 11:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Bomba je na sudu, pisalo je u mailu koji je jutros stigao na Vrhovni sud. Dojava o bombi stigla je i na još sudova u Zagrebu, ali i na sud u Splitu.

Odmah po dojavi evakuirani su zaposlenici sudova.

Kako su nam rekli iz Policijske uprave zagrebačke, dobili su dojave o bombi na više sudova na području policijske uprave. Postupanje je u tijeku, a okolnosti se utvrđuju, rekli su za N1.

Zaposlenici splitskog Općinskog i Županijskog suda, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva te zemljišnika, njih nekoliko stotina, evakuirano je iz zgrada zbog dojave o postavljenoj bombi.

Tu je informaciju Hini potvrdio glasnogovornik Županijskog suda sudac Dinko Mešin koji je rekao da su dojavu o bombi primili na mail u 9.24 sata. Navodno je pisalo “Rušit će se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena”.

“U mail dojavi nije specificirano gdje je bomba točno postavljena pa se pretpostavlja da je mail poslan na više adresa. Za sada smo takav mail primili mi i Općinski sud. Policija je brzo stigla na mjesto događaja i trenutno se oko tristotinjak djelatnica Županijskog suda, dvaju odvjetništava i zemljišnika nalaze van zgrade dok se prostor ne pregleda”, rekao je Mešin.

Na terenu je policija sa psima i trenutno je u tijeku pregled zgrada.

“U sudu je postavljena bomba. Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zagradu. Ne treba nam smrt. Cilj – Uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja”, stoji u poruci koju potpisuje Resistance, prenosi Dubrovački vjesnik.

U Vladu, doznajemo, nije stigla dojava, ali s obzirom na dojave sudovima, u Vladi provjeravaju o čemu se radi.

“Možemo potvrditi da je PU dubrovačko-neretvanska upoznata sa zaprimljenim anonimnim dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na zgradi Općinskog i Županijskog suda u Dubrovniku. Na mjestu događaja su upućeni policijski službenici protueksplozivne zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nazočnosti”, kazala je glasnogovornica Policijske uprave Andrijana Biskup.

Ovu informaciju potvrdio nam je i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav koji je kazao kako je dojavu zaprimio i Ured Vrhovnog suda, prenosi Dubrovački dnevnik.

PU Vukovarsko – srijemska zaprimila je jutros dvije anonimne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama na sudovima u Vukovaru i Vinkovcima.

Potvrdila je to i glasnogovornica PU Martina Halas rekavši kako su sudovi evakuirani, a da su u objekte poslani policijski službenici protueksplozivne zaštite kako bi utvrdili istinitost tih dojava i poduzeli sve potrebne radnje. Policijska uprava brodsko-posavska upoznata je sa zaprimljenim anonimnim dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na objektima Županijskog suda i Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su upućeni na adrese sudova kako bi provjerili istinitost dojave i produzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Dojava u 9,48 sati o podmetnoj eksplozivnoj napravi i u zgradi županijskog suda u Zadru se provjerava i u tijeku je evakuacija djelatnika suda. Potvrdili su to Večernjem listu iz zadarske policije.

Tagovi: dojave o bombama u sudovima
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE