GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dolenec: Grad će podmiriti razliku plina za Pučku kuhinju na Svetom Duhu

Dolenec: Grad će podmiriti razliku plina za Pučku kuhinju na Svetom Duhu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2022 / 20:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec najavila je u četvrtak da će Grad Zagreb podmiriti razliku za golemi račun za plin koji je dobila Pučka kuhinja na Svetom Duhu, a koji je s ranijeg iznosa manjeg od 6000 kuna za prosinac skočio na 25.000.

"Gradonačelnik je najavio da ćemo rebalansom pokriti razlike u cijenama za plin. To će Grad apsorbirati i tako omogućiti da ni na koji način ne ugrozimo aktivnost pučke kuhinje", izjavila je Dolenec u Vijestima RTL-a. Dodala je kako će vidjeti koliki će računi biti sljedećih mjeseci, odnosno hoće li biti ovako visoki.

"Pučka kuhinja Sv. Antun Padovanski pruža izuzetno važnu uslugu našim sugrađanima, to je oko 400 obroka dnevno. Da je važna Gradu Zagrebu jasno je iz toga što grad financira pučke kuhinje od 2004. godine, a u proračunu za ovu godinu predviđeno je za njih 700 tisuća kuna. To govorim kako bih pokazala važnost i predanost Grada Zagreba ovoj aktivnosti", rekla je Dolenec.

Komentirala je i kritike resornog ministra Ćorića koji je optužio Grad Zagreb i gradonačelnika Tomislava Tomaševića za nerad zbog čega poduzetnici plaćaju najskuplji plin.

"Prošla uprava tvrtke Gradska plinara Zagreb opskrba donijela je niz loših poslovnih odluka koje su rezultirale gubicima za tu tvrtku i povećanim računima za poslovne korisnike. U proljeće je sklapala ugovore po kojima je već tada prodavala plin po cijenama koje su bile niže od tržišnih, a kupovala po varijabilnim cijenama. Kreirala je enorman rizik i posljedice se sada vide", ustvrdila je dogradonačenica.

Sve se, kaže, poklopilo i s globalnom energetskom krizom. Probleme s plinom nema samo Zagreb već i druge jedinice lokalne samouprave te rješenje moraju zajedno tražiti s državom. O tome se razgovara i o rezultatima će obavijestiti javnost, najavila je.

Dolenec je rekla kako netko treba odgovarati za loš posao, ne samo smjenom, ali da se treba manje fokusirati na to tko je kriv, a više na to da se što prije riješi problem. Smatra kako prvo treba istražiti jesu li ti poslovi sklapanja ugovora o cijenama plina bili samo loši poslovni potezi prošle uprave ili se radilo o štetnim ugovorima za koje treba i kazneno odgovarati.

Tagovi: Danijela Dolenec, Pučka kuhinja na Svetom Duhu
PROČITAJ I OVO
Ukrajina tvrdi da je uništila Wagnerovu bazu i most kod Melitopolja
TVRDNJE
Ukrajina tvrdi da je uništila Wagnerovu bazu i most kod Melitopolja
KIJEV - Ukrajina je u ponedjeljak objavila da je uništila bazu paravojne skupine Wagner, čije vojnike se optužuje da se bore na strani ruske vojske, te da je uništila most kod okupiranog grada Melitopolja.
Tri kupača poginula u Crnom moru u regiji Odesi
TRAGEDIJA
Tri kupača poginula u Crnom moru u regiji Odesi
KIJEV - Tri civila izgubila su život, a dva su ranjena u eksploziji naprave dok su plivali u Crnom moru u južnoj ukrajinskoj regiji Odesi, priopćila je u ponedjeljak lokalna policija.
Bundek gotovo presušio
SUŠA
Bundek gotovo presušio
ZAGREB - Zbog dugotrajne suše vodostaji diljem Hrvatske sve su niži, a posljedice toga su osim na rijekama, vidljive i na jezerima.
Požar kod turističkog naselja pored Rovinja gasi Air Tractor, pozvani kanaderi
VATRENA STIHIJA
Požar kod turističkog naselja pored Rovinja gasi Air Tractor, pozvani kanaderi
ZAGREB - Kod turističkog naselja Valalta pored Rovinja izbio je požar koji gase vatrogasci uz pomoć Air Tractora, a na teren su pozvana i dva kanadera, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).
Britanija odobrila cjepivo protiv covida za izvornu i omikron varijantu
CJEPIVO
Britanija odobrila cjepivo protiv covida za izvornu i omikron varijantu
LONDON - Velika Britanija prva je odobrila cjepivo protiv covida-19 koje cilja i na njegovu izvornu i na omikron varijantu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE