GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dolenec: Najjača smo opcija u Zagrebu, izvjesni pobjednici u drugom krugu

Dolenec: Najjača smo opcija u Zagrebu, izvjesni pobjednici u drugom krugu
POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2021 / 23:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Zagreba Zeleno-lijeve koalicije Danijela Dolenec izjavila je u nedjelju kako dosadašnji neslužbeni rezultati izbora u Zagrebu govore da su najjača opcija u gradu i po tome izvjesni pobjednici u drugom krugu.

“Uzlazni trend koje su nam davale predizborne ankete prvo je potvrđen izlaznim anketama, a sada i neslužbenim rezultatima koji govore isto: da smo najjača opcija u Zagrebu”, rekla je Dolenec za Hinu.

Do 23 sata, u Zagrebu je obrađeno 69,4 posto biračkih mjesta. Uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević s oko 96.000 glasova, odnosno 44,42 posto glasova birača, a za drugi krug bore se Miroslav Škoro (Domovinski pokret) i Jelena Pavičić Vukičević, koje dijeli nešto više od tisuću glasova.

Dolenec je ocijenila da u drugi krug, tko god u njemu bude bio, Tomašević ulazi kao izvjestan pobjednik. “Naša je prednost velika i ona ostaje velika bez obzira tko će biti u drugom krugu”, poručila je.

Kazala je da njihova koalicija skoro jednako sjajno stoji i u Gradskoj skupštini, ali tu još nije izvjesno hoće li moći sami imati većinu.

“Sada ti postotci variraju, vidjet ćemo hoće li rezultat biti kao što su govorile izlazne ankete - da sami možemo imati većinu ili ćemo o toj većini razgovarati s programski kompatibilnim strankama”, istaknula je.

U stožeru, koji je organiziran na otvorenom, ali natkrivenom platou Muzeja suvremene umjetnosti, prvi privremeni rezultati DIP-a dočekani su optimistično, a potpuniji rezultati DIP-a čekaju se u opuštenoj atmosferi.

Iako vidno zadovoljan, kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević za sada se nije obratio javnosti, a njegova izjava očekuje se iza 23 sata.

Tagovi: Danijela Dolenec, Možemo!, Miroslav Škoro, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE