GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Domovinski pokret protiv novog lockdowna

Domovinski pokret protiv novog lockdowna
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2020 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) usprotivio se u utorak novom zaključavanju, tzv. "lockdownu", zbog epidemijem koronavirusa jer bi to ugrozilo hrvatsko gospodarstvo i mentalno zdravlje naroda.

Strože mjere, koje se uvode na mala vrata, idu prema daljnjem ograničavanju sloboda, prema recesiji od koje se domaće gospodarstvo godinama ne bi oporavilo, uz rizik od ozbiljnih psiholoških i mentalnih posljedica kod djece, ali i odraslih ljudi, tvrdi DP u priopćenju.

Svjetski priznati hrvatski biolog Miroslav Radman upozorio je nedavno kako u Hrvatskoj umire oko 50.000 ljudi godišnje, što je malo više od jedan posto ukupnog stanovništva. Zapitao se zbog čega je 300 smrti važnije nego 50.000 smrti, napominje DP.

Na istom tragu je i ugledni splitski onkolog Eduard Vrdoljak, koji je javnost upozorio da je od početka Covid krize dijagnosticirano preko 12.000 bolesnika s karcinomom, podjednako kao i oboljelih s Covidom, ali je s Covidom umrlo manje od dva posto evidentiranih bolesnika, a od raka umre 50 i više posto oboljelih.

Istovremeno, u općoj histeriji i strahu od virusa koji nedovoljno poznajemo radikalne mjere provode se na hrvatskoj djeci. "Korona-teror s maskama u školama potaknuo je inicijativu roditelja 0-24 na pobunu kojom upozoravaju kako se prava djece krše i kako im se ugrožava fizičko i psihičko zdravlje", kaže se u priopćenju.

Žrtve korona-histerije su svakako i brojni poduzetnici, ugostitelji, turistički djelatnici, organizatori društvenih događanja i predstavnici mnogih drugih gospodarskih sektora.

Novi val masovne panike i histerije smanjio bi potrošnju građana i doveo do drastičnog pada životnog standarda. Jedno je ponašati se odgovorno, a drugo zatvarati se u kuće i tjerati mnogobrojne obrte, ugostiteljske objekte, teretane i sl. da stave ključ u bravu, stoji u priopćenju.

Stoga DP poziva vladajuće da odluke o eventualnim novim mjerama u borbi protiv koronavirusa donose razumno, slušajući glas struke i naroda, i bez utjecaja Bruxellesa i drugih inozemnih lobija.

Tagovi: Domovinski pokret, lockdown, Miroslav Škoro
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE