GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Domovinski pokret traži trenutno razrješenje Krunoslava Capaka

Domovinski pokret traži trenutno razrješenje Krunoslava Capaka
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2020 / 22:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Domovinski pokret Miroslava Škore poručio je u nedjelju da traži razrješenje ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka zbog, kako ocjenjuje, selektivnog tumačenja uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite u vezi s Covidom-19.

“Krunoslav Capak i nakon izbora nastavlja sablažnjavati hrvatsku javnost selektivnim tumačenjem uputa Nacionalnog stožera vezano uz Covid-19. Prvi slučaj koji je napravio ogromnu štetu hrvatskome turizmu bio je teniski turnir u Zadru. Fotografije koje su dokazale razmjenu fizičkih kontakata između Plenkovića i zaraženog Đokovića trebale su biti dovoljne da se predsjedniku Vlade naloži obvezna dvotjedna samoizolacija”, stoji objavi na Facebook stranici te stranke.

Dodaju kako se odredba o dvotjednoj samoizolaciji provodila nad hrvatskih građanima do apsurda, pa čak i u slučaju kada su ljudi bili na njivi u traktoru.

“Činjenica da su državnici kao Angela Merkel i Justin Trudeau samostalno otišli u samoizolaciju pokazuje kako svi moraju biti jednakopravni pred zakonom i ustavom u svojoj državi”, ističe Domovinski pokret.

Smatraju da je, kako navode, razina drskosti Krunoslava Capak prešla svaku granicu s najnovijim slučajem zastpunika Darija Hrebaka.

“Ovaj novi Plenkovićev koalicijski partner dobio je od Capaka nevjerojatno rješenje o prekidu opasnosti da je zaražen i da može druge zaraziti, odnosno, rješenje o trodnevnom prekidu samoizolacije. Tim rješenjem je vjerodostojnost Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo ponovno narušena, što nanosi ogromnu štetu hrvatskome zdravstvenom sustavu, ali i hrvatskom gospodarstvu”, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Ustvrdili su kako je “očito da je članak prvi koalicijskog sporazuma HDZ-a, SDSS-a i partnera uobličen tako da mjere samoizolacije vrijede za sve, osim za njih kada treba glasati u Hrvatskom saboru”.

Tagovi: Domovinski pokret, Krunoslav Capak, Miroslav Škoro, Dario Hrebak
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE