GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DP: Protiv Šimundića pokreće se stegovni postupak

DP: Protiv Šimundića pokreće se stegovni postupak
STRANKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2021 / 20:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Domovinski pokret priopćio je u utorak da će protiv Mate Šimundića, koji je izabranog za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije uz podršku HDZ-a i HGS-a, biti pokrenut stegovni postupak, a tijela stranke odlučiti o njegovu 'daljnjem sudjelovanju' u DP-u.

Član DP-a Šimundić izabran je u ponedjeljak za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i time je u trećem pokušaju konstituirana Županijska skupština i izbjegnuti izvanredni izbori. Za Šimundića su glasovala 24 županijska vijećnika, među kojima HDZ-a, HGS-a i nezavisni Marko Žaje, dok je po deset vijećnika bilo protiv i suzdržano, među kojima je suzdržan bio i vijećnik DP-a Nikola Grabovac.

Komentirajući konstituiranje Skupštine Splitsko-dalmatinske županije iz trećeg pokušaja, iz DP-a su danas priopćili kako je "Domovinski pokret nakon izbora zauzeo stav da ne želi ići u nikakav oblik suradnje sa SDP-om, na čelu s Rankom Ostojićem, ni HGS-om na čelu sa Željkom Kerumom".

Napominju da je i Predsjedništvo stranke raspravljalo na tu temu i podržalo takve stavove županijske podružnice DP-a.

Dodaju kako je Predsjedništvo županijske podružnice DP-a nekoliko puta glasovalo o takvoj odluci, i ona je uvijek bila potvrđena.

Iz DP-a kažu da je vijećnik Mate Šimundić (DP), koji je za predsjednika Županijske skupštine izabran uz podršku HDZ-a i Kerumovog HGS-a, "jučer glasovao protivno takvoj odluci te je jučer Predsjedništvo Domovinskog pokreta SDŽ-a zatražilo pokretanje stegovnog postupka protiv Šimundića, sukladno Statutu stranke".

Domovinski pokret će "kroz tijela stranke provesti postupke kojima će odlučiti o daljnjem tijeku sudjelovanja Mate Šimundića u Domovinskom pokretu", priopćila je Služba za odnose s javnošću DP-a.

Dodaju kako Domovinski pokret "svakako ne podržava samovoljne istupe bilo kojeg člana stranke koji se protive odlukama Predsjedništva Domovinskog pokreta, i u ovom slučaju Predsjedništva Splitsko-dalmatinske županije".

Izbor Šimundića za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije izazvao je jučer oštru polemiku među vijećnicima. Iz Mosta, SDP-a te vijećnik DP-a Grabovac su tvrdili kako je riječ o Šimundićevoj trgovini s HDZ-om i HGS-om, no njihovi članovi odbacili su takve tvrdnje.

Vijećnik HDZ-a Ante Sanader podsjetio je Mostovog Miru Bulja da u Sinju koalira sa SDP-om, dodavši da su u Splitsko-dalmatinskoj županiji 'Mostovci bili na istoj strani kao i sve lijeve stranke i ateisti'.

Mate Šimundić, zahvaljujući na izboru za predsjednika Županijske skupštine, kratko je rekao kako je najvažnije da su izbjegnuti novi izbori za Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije.

Fotografija: Ivo Čagalj, Pixsell

Tagovi: Domovinski pokret, Mate Šimundić, Željko Kerum, Hrvatska građanska stranka, HDZ
PROČITAJ I OVO
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE