GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Drago Prgomet zatražio razrješenje s dužnosti predsjednika Gradske skupštine

Drago Prgomet zatražio razrješenje s dužnosti predsjednika Gradske skupštine
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 18:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) zatražio je u ponedjeljak razrješenje s te dužnost je se želi u potpunosti posvetiti svom profesionalnom kliničkom radu u KBC-u Zagreb.

Prgomet, koji je predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata na KBC-u Zagreb, u dopisu naslovljenom na predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini Kazimira Ilijaša istaknuo je da rad na Klinici iziskuje vrijeme i iznimnu posvećenost poslu, posebice u ovakvim izvanrednim epidemiološkim uvjetima.

"Časnu dužnost predsjednika Skupštine grada Zagreba trudio sam se obnašati maksimalno odgovorno. U isto vrijeme rad na Klinici iziskuje vrijeme i iznimnu posvećenost poslu. Odgovornost i briga prema bolesnicima, obveze vođenja Klinike, pogotovo u ovakvim izvanrednim epidemiološkim uvjetima te sudjelovanje u međunarodnim znanstvenim projektima, onemogućava mi jednako kvalitetno obnašati ove dvije dužnosti", naveo je u dopisu

Klub zastupnika HDZ-a zamolio je da, sukladno Poslovniku, pokrene postupak njegova razrješenja s dužnosti predsjednika Skupštine i izbor novoga predsjednika kako bih se u potpunosti mogao posvetiti svom profesionalnom kliničkom radu.

Na Hinine pozive na mobitel Drago Prgomet se nije javljao, već je Hini poslao taj dopis koji je uputio Klubu gradskih zastupnika HDZ-a.

U Gradskoj skupštini objašnjavaju da se Klub gradskih zastupnika HDZ-a mora sastati i ako se dogovore za razrješenje Drage Prgometa s dužnosti predsjednika Gradske skupštine moraju, sukladno Poslovniku, službeni dopis uputiti u proceduru skupštinske Stručne službe.

"Dok god to ne naprave, Drago Prgomet je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine", ističu u Gradskoj skupštini.

Tagovi: Drago Prgomet, Gradska skupština Grada Zagreba
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE