GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Državni tajnik Sučić vrijeđao policajce u kafiću u Vukovaru, oštetio i vrata u postaji

Državni tajnik Sučić vrijeđao policajce u kafiću u Vukovaru, oštetio i vrata u postaji
NEPRIMJERENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2020 / 00:27
Autor: SEEbiz / H
VUKOVAR - Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je u subotu da je pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u subotu iza ponoći zatekla nekoliko osoba, od kojih je dvojicu muškaraca i privela zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako su neslužbeno naveli pojedini mediji, riječ je o državnom tajniku Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepanu Sučiću i ravnatelju Memorijalnog centra Domovinskog rata iz Vukovara Krunoslavu Šeremetu.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske priopćeno je da su policijski službenici sinoć, 27. studenoga, zajedno s inspektorima Civilne zaštite i Državnog inspektorata obavljati kontrolu ugostiteljskih objekata na području županije, kako bi nadzirali poštivanje Odluka Stožera civilne zaštite RH.

U subotu, oko 00,35 sati, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru, policijski službenici su zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira. Naime, prilikom legitimiranja jedan muškarac je odbijao dati na uvid osobnu iskaznicu, a drugi muškarac je negodovao prema policiji te narušavao javni red i mir, navodi se u priopćenju.

Kako bi utvrdili njihove identitete policija je obojicu dovela u službene prostorije. S obzirom da je drugi muškarac odbijao poći, doveden je uz uporabu tjelesne snage, dodaju iz PU vukovarsko-srijemske.

U službenim prostorijama policije utvrđeno je da je riječ o 61-godišnjaku i 40-godišnjaku, te je nad njima provedena prekršajna obrada zbog sumnje u kršenje javnog reda i mira (članak 17.).

"Nakon dovršene obrade dvojica muškaraca puštena su iz službenih prostorija te će ih policija prekršajno prijaviti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

S obzirom da je 61-godišnjak prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara, policija će o tome izvijestiti nadležnu instituciju zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju", stoji u priopćenju.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić za Jutarnji list je rekao:

"Ako se sve zaista tako i dogodilo, takvo ponašanje državnog tajnika nije primjereno. U ponedjeljak je sjednica Vlade pa će tada biti donesene i odgovarajuće odluke što se tiče njegovog statusa u Vladi".

Oglasio se Nacionalni sindikat policije
O svemu su priopćenje javnosti poslali i iz Nacionalnog sindikata policije. Naveli su kako su od više ljudi dobili informaciju kako su visoki dužnosnici Vlade pod vidnim utjecajem alkohola odbijali napustiti kafić u Vukovaru, galamili su i razbijali boce i čaše te vrijeđali i ponižavali policajce. Ističu kako su im i prijetili, riječima "znate li vi tko sam ja i tko smo mi", "ostat ćete bez posla".

"Poznato mi je što se dogodilo s državnim tajnikom, ali ne znam detalje cijelog slučaja. Apsolutno osuđujem što moj državni tajnik nije postupio prema uputama i mjerama Nacionalnog stožera koje je u obraćanju predstavio i sam premijer Andrej Plenković. Takvo ponašanje ne mogu prihvatiti i postupit ćemo u skladu sa zakonom i dokumentacijom koju dostavi policija. Bilo bi neodgovorno donositi odluke dok još nemamo sve parametre", rekao je sinoć za Jutarnji list Tomo Medved.

Navode i da se čuo s državnim tajnikom, ali nije želio iznositi detalje razgovora.

Tagovi: Stjepan sučić, Tomo Medved, Krunoslav Šeremet, Marko Milić
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE