GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dugin pozvao na likvidaciju Putina

Dugin pozvao na likvidaciju Putina
IDEOLOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2022 / 14:05
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
MOSKVA - Ruski poraz kod Hersona i napuštanje grada potpuno su ošamutili rusku javnost te izazvali prve očite tektonske poremećaje u samom Kremlju. Nacionalistički ratnohuškački dio društva je na nogama.

Dio javnosti pao je u depresiju, piše jedan od glavnih ratnih propagandista Pjotr Akopov, kao "da je sve propalo".

Žestokih i izravnih kritika više nije lišen ni osobno Vladimir Putin, kojeg je u svojoj objavi na kanalu Telegram napao ultrakonzervativni desničarski ezoterični profašistički režimski ideolog Aleksandar Dugin - otac tzv. ruskog svijeta i "duhovni učitelj" Vladimira Putina. Ne samo da je napao Vladimira Putina nego, kako kaže ruski neovisni politolog Andrej Piontkovski, iz Duginove se objave nedvosmisleno čak može iščitati da on poziva na likvidaciju Putina, ne samo političku nego i fizičku, "ako ne popravi stvari i ne počne pobjeđivati".

Naime, Dugin kaže: "Mi dajemo vladaru apsolutnu moć i vlast da bi nas on sve - narod, državu, ljude, građane - u kritičnom trenutku spasio." Pa zaključuje:

"Ali ako nas ne može spasiti, onda mu je namijenjena sudbina ‘kralja kiše‘!" Dugin se tu referira na poznatog škotskog antropologa Jamesa Frasera, koji u svojoj knjizi "Zlatna grana" piše kako su domoroci iz nekog plemena svom poglavici dali svu vlast da ih spasi od suše i zazove kišu, no kada to ne uspije - oni mu raspore trbuh! Analogija je tu prilično jasna, pa i Piontkovski kaže kako je Putin, prema Duginu, dobio upravo takvo "povjerenje" od suplemenika - da pobijedi u ratu. Ali, kako stvari stoje, on to možda ne može ostvariti pa ga čeka usud "kralja kiše", kaže Piontkovski za TV postaju Unian. Dodaje kako ga nakon ovakva Duginova istupa ne bi iznenadio neki ruski von Stauffenberg.

Dugin nudi rješenje i spas od mogućeg poraza - "naš posljednji resurs je ideologija".

"Može nas spasiti samo ruska ideja. Samo ona", piše Dugin i nastavlja da "tehnička sredstva više nisu dovoljna za pobjedu u ratu". Prema tom vodećem ideologu ruskog velikodržavnog nacionalizma, "ruska ideologija ima odgovornost da zaštiti ruske gradove kao što su Herson, Donjeck i Simferopolj". Dugin kaže da bi ruski poraz u ratu mogao dovesti do "nuklearnog armagedona".

"To nije izdaja, to je korak ka armagedonu. Uvjeti koje bi nam nametnuo pobjednički Zapad, ta civilizacijska Sotona, nikako nisu prihvatljivi za Moskvu. Znači, preostaje taktičko nuklearno oružje ili strateško nuklearno oružje. To jest - kraj!" apokaliptično zaključuje razočarani Putinov ideolog Dugin.

Tagovi: Aleksandar Dugin, Vladimir Putin, Herson, rat u Ukrajini, Rusija
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE