GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đukanovićev sin dobio na dar stan od 200 kvadrata

Đukanovićev sin dobio na dar stan od 200 kvadrata
POKLON
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 21:23
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Biznismen Blažo Đukanović riješio je stambeno pitanje za svoju porodicu u glavnom gradu - na poklon je dobio komforni stan od 201 kvadarta na petom spratu zgrade Zetagradnja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Sin šefa države i DPS-a Mila Đukanovića, luksuznu nekretninu uknjižio je 27. novembra, piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti” imale uvid.

U katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine ne navodi se od koga je mlađi Đukanović dobio na poklon skupocjeni stan.

Jedine nekretnine do sada ubilježene na njegovo ime u Podgorici su dva poslovna prostora u zgradi Vektra - od 412 i 47 kvadrata, koje je na poklon dobio od svoga strica, bankara Aca Đukanovića.

Blažo Đukanović prošle se godine oženio, a glamurozna svadba organizovana je u Miločerskom parku, gdje su prisustvovale brojne zvanice iz političkog i javnog života Crne Gore, kao i uticajni pojedinci, prijatelji njegovog oca. Osim nekretnina u Podgorici, sin predsjednika države posjeduje i dupleks od 199 kvadrata i garažu od 17 kvadrata na Žabljaku.

Blažovi roditelji godinama žive u komfornom stanu u naselju Gorica C, koji je Đukanović zajedno sa još nekoliko državnih funkcionera - Momirom Bulatovićem, Milicom Pejanović Đurišić, dobio od države.

Biznismen Duško Knežević tvrdio je da se pored vile “Gorica”, gradi raskošna kuća upravo za Mila Đukanovića, ali da se zvanično vodi na njegovog prijatelja.

Đukanović je demantovao te tvrdnje Kneževića, protiv koga je Specijalno tužilaštvo podiglo nekoliko optužnica.

“Netačno je da je ta kuća u mom vlasništvu. Netačno je da smo ikada on i ja mogli razgovarati na tu temu, a njegov je umišljaj da smo prijatelji”, rekao je Đukanović, odgovarajući na tvrdnje Kneževića.

Sin lidera DPS-a godinama se bavi profitabilnim biznisom - izgradnjom malih hidiroelekrana.

Mlađi Đukanović već je izgradio dvije minihidoroelektrane u Kolašinu - “Bistricu” i “Slatinu”, preko svoje firme “BB Hidro”. Podršku u tim poslovima pružala mu je i njegova druga firma “BB Solar”, zalažući svoju imovinu za kreditne aranžmane. Blažo Đukanović svoje je poslovne prostore u Podgorici, a i stan na Žabljaku, kao i imovinu kompanije “BB Solar” - založio za milionski kredit, uzet upravo zbog posla sa mini hidroelektranama.

Javnosti je poznato i da “BB Solar” u prizemlju zgrade Crolinga, u podgoričkom naselju Kruševac, ima pet poslovnih prostora od 186, 84, 78, 9 i 43 kvadrata. Kompanija je vlasnik i stana od 52 kvadrata u zgradi koju je na zemlji Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici izgradila kompanija “Volvox”, kao i poslovnog prostora od 33 kvadrata u prizemlju zgrade KAP-a u Staroj varoši. Osim imovine “BB Solar”, mlađi Đukanović založio je kod banaka i imovinu koju posjeduje na svoje ime, a kako bi gradio mini hidroelektrane.

Tako je u januru prošle godine, na ime kredita od milion i po eura, založio dva poslovna prostora u zgradi Vektra od 412 i 47 kvadrata, kao i dupleks od 199 kvadrata i garažu od 17 kvadrata na Žabljaku.

Prema finansijskom izvještaju dostavljenom Poreskoj upravi, Đukanovićeva kompanija “BB solar“ nastavila je sa dobrim poslovanjem, pa je i prošle godina ostvarila dobit od 424.000 eura.

Blažova kompanija prihodovala je prošle godine oko 3,1 milion eura od prodaje i to su bili ključni prihodi “BB solara”, dok su rashodi iznosili oko 2,6 miliona eura.

Stalna imovina firme uvećena je i procijenjena je na 1,3 miliona eura, što je za 300 hiljada eura više nego 2018. godine..

Tagovi: Milo Đukanović, Blažo Đukanović, BB Solar, Aco Đukanović, Duško Knežević, Zetagradnja
PROČITAJ I OVO
Đukanović ostaje predsjednik DPS-a
DPS
Đukanović ostaje predsjednik DPS-a
PODGORICA - Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, ostaje predsjednik svoje Demokratske partije socijalista (DPS) i u narednom periodu, odlučeno je danas na vanrednom kongresu ove političke opcije.
Barušić: U Hrvatskoj zabilježeno 20-ak slučajeva djece s postcovid sindromom
DJECA
Barušić: U Hrvatskoj zabilježeno 20-ak slučajeva djece s postcovid sindromom

ZAGREB - Zamjenik ravnateljice Klinike za Infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zoran Barušić rekao je u nedjelju za HTV kako je u Hrvatskoj zabilježno 20-ak slučajeva djece s postcovid sindromom.

Evo koje se mjere najvjerojatnije popuštaju od 1. veljače
MJERE
Evo koje se mjere najvjerojatnije popuštaju od 1. veljače
ZAGREB - Danas je održan sastanak vlade i Stožera na kojem se razgovaralo o daljnjim koracima kada je riječ o epidemiološkim mjerama.
Olujno jugo: U prekidu katamaranske linije koje Split povezuju s otocima
JUGO
Olujno jugo: U prekidu katamaranske linije koje Split povezuju s otocima
SPLIT - Zbog jakih udara olujnog juga koji na otvorenom moru stvara i višemetarske valove, u nedjelju su u prekidu sve katamaranske linije koje Split povezuju sa srednjodalmatinskim otocima, doznaje se od voditeljice "Jadrolinijine" poslovnice u Splitu Jelene Ivulić.
Janša: U Sloveniji prisutan engleski soj virusa, potreban krajnji oprez
VIRUS
Janša: U Sloveniji prisutan engleski soj virusa, potreban krajnji oprez
LJUBLJANA - Zbog mogućnosti da je u Sloveniji u većem broju prisutan "engleski" soj koronavirusa, slovenska će vlada idućeg tjedna ponovo razmotriti odluke o popuštanju protuepidemijskih mjera, najavio je u nedjelju na izvanrednoj konferenciji za novinare slovenski premijer Janez Janša.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE