GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dumbović: Nisam pozvan, Stožer je sam sebi svrha

Dumbović: Nisam pozvan, Stožer je sam sebi svrha
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2021 / 11:55
Autor: SEEbiz / H
PETRINJA - Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ustvrdio je u srijedu da je Stožer civilne zaštite za obnovu potresom obnovljenih područja koji je formirala Vlada sam sebi svrha budući da kao gradonačelnik nije pozvan na sastanak.

"Nisam dobio nijedno rješenje niti poziv, osim prvog poziva, kada je došao gospodin Tomo Medved i ne znam što se događa", kazao je Dumbović za HRT objasnivši zašto nije došao na jutrošnji sastanak koordinacije novog Stožera civilne zaštite za obnovu potresom pogođenog područja.

Na pitanje je li očekivao da će biti pozvan na sastanak, odgovorio je da zasigurno želi sudjelovati u njegovom radu.

“Ako gradonačelnik nije na stožeru, ne prvi, drugi, treći, četvrti, peti, nego među prvima, onda je stožer sam sebi svrha i komunikacija danas već lagano očito puca, ako mene nitko nije pozvao”, poručio je Dumbović.

Dumbović je kazao kako je jučerašnji razgovor s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem bio korektan, a da je bilo govora o otvorenim pitanjima, poput organizacije toplih obroka.

“Znamo da smo do sada improvizirali. Narod ne čeka improvizaciju...gledajući na elementarne potrebe koje građani očekuju, a to je topao obrok. Ja sam i o tome pričao jučer - da moramo imati logistiku koja će biti u epicentru potresa i epicentru problema”, istaknuo je.

Petrinjski gradonačelnik oštro je prozvao Crveni križ zbog organizacije kuhanja toplih obroka u Petrinji. Ustvrdio je da Petrinja treba 15 000 toplih obroka dnevno, a ne 1500 koliko može osigurati Crveni križ.

“Prvi čovjek Crvenog križa rekao je da oni imaju uvjete da hranu pripreme na tri lokacije po 500 ljudi. A nama treba 15 000. Najveća odgovornost je na Crvenom križu. I ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ”, smatra Dumbović.

Kazao je da je Crveni križ na račun Petrinje dobio 36 milijuna kuna iz donacija građana, a da, “ako ne znaju organizirati topli obrok i dati ga ljudima”, trebaju hitno novac dati drugima da kuhaju hranu za sve ljude.

Milošević: Čelnici lokalne samouprave nisu imenovani u stožer, ali su desna ruka

Podpredsjednik Vlade za društvena pitanja Boris Milošević koji je član stožera, kazao je za N1 da će se nakon koordinacijskog sastanka Stožera i konferencije za medije, u 12 sati održati sastanak s predstavnicima lokalne samouprave.

Ustvrdio je da ne zna sve detalje, ali zna da je sazvan sastanak s predstavnicima samouprave, tako da će svi gradonačelnici, načelnici i župan, dobiti sve potrebne informacije.

"Lokalni čelnici nisu imenovani u stožer, ali bit će pozivani kao predstavnici lokalne samouprave jer mi moramo djelovati zajedno", poručio je Milošević dodavši da ništa što stožer odluči ili prikupi informacije, neće imati pravog učinka ako se ne podijele s lokalnom samoupravom koja stožeru treba biti desna ruka.

Tagovi: Darinko dumbović, Tomo Medved, Stožer civilne zaštite za obnovu potresom obnovljenih područja, Petrinja, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE