GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dvanaest pripadnika Nacionalne garde udaljeno s Bidenove inauguracije

Dvanaest pripadnika Nacionalne garde udaljeno s Bidenove inauguracije
OPREZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 22:56
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Dvanaest pripadnika Nacionalne garde udaljeno je iz sigurnosnih postrojbi za svečanu inauguraciju Joea Bidena, u sklopu istrage o mogućim vezama s ekstremističkim skupinama, naveo je Pentagon u utorak.

Od 12 vojnika koji su udaljeni, za dvojicu je to odlučeno zbog "neprimjerenih komentara ili tekstova", rekao je novinarima zapovjednik Nacionalne garde, general Daniel Hokanson i odbio precizirati o kakvim se komentarima radilo.

Vlasti se boje infiltracije ekstremista u snage zadužene za sigurnost tijekom svečane prisege novog američkog predsjednika u srijedu.

Dvojica vojnika čiji su komentari ocijenjeni neprimjerenima, nalazili su se već u Washingtonu kada su njihovi komentari prijavljeni zapovjedništvu Nacionalne garde, jednog je prijavio nadležni, a dugog anonimni izvor, precizirao je general Hokanson i oni su poslani kući.

"Za 10 ostalih vojnika udaljenih od sigurnosnih snaga, odluka nema veze s događajima kod Kapitola ni zabrinutošću zbog ekstremizma", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane, Jonathan Hoffman.

FBI je objavio u ponedjeljak da provjerava pripadnike sigurnosnih snaga putem baze podataka i popisa praćenja kao i sudjelovanja u prethodnim istragama.

"Želimo biti sigurni da imamo prave ljude u krugu koji će štititi predsjednika i potpredsjednicu", objasnio je general William Walker, šef Nacionalne garde u Washingtonu.

Već su raspoređene tisuće vojnika Nacionalne garde i u srijedu će ih biti 25.000 u glavnom gradu gdje će štititi veliku "crvenu zonu" od Kapitola, mjesta prisege Joea Bidena i Kamale Harris, do Bijele kuće.

Tagovi: Nacionalna garda, Washington, William Walker, Joe Biden, inauguracija Bidena
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE