GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ekološka katastrofa u Srbiji: Vagon s amonijakom izletio s tračnica

Ekološka katastrofa u Srbiji: Vagon s amonijakom izletio s tračnica
NESREĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2022 / 21:04
Autor: SEEbiz
PIROT - U nedjelju oko 17.30 sati, na dionici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mjesta Sopotski han, došlo je do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog vlaka koji je vozio plin amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja plina i velike koncentracije plina u atmosferi, priopćeno je iz MUP-a Srbije.

Apeliraju na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze, piše N1.

Također, promet između Pirota i Bele Palanke na autocesti i magistrali je u prekidu zbog slabe vidljivosti, a alternativni pravac je preko sela Ponor.

Piroćanci su u strahu, nitko ne izlazi iz kuće, izjavio je za N1 novinar Nenad Paunović, vlasnik portala Pirot Plus Online.

Oko 19 i 30 sati evakuirana je kompletna druga smjena u tvornici Tigar tajers i svi radnici su poslani kućama.

Paunović za N1 kaže da se u rasponu od 30 kilometara, od Bele Palanke do Pirota, osjeća jak miris amonijaka, a da je vidljivost toliko slaba da su neki automobili sletjeli s puta.

“Kao da si u tunelu bez svjetala”, opisuje Paunović.

Zbog slabe vidljivosti su, kako ističe, zatvorene i prometnice, tako da se iz Pirota ne može izaći, niti se u grad može ući. Jedini alternativni pravac je, kako kaže, preko sela Ponor.

Trenutno je sedam pacijenata hospitalizirano u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, četvero na odjelu reanimacije i dvoje na odjelu toksikologije. Jedna je osoba primljena naknadno.

Svi hospitalizirani su stabilnih vitalnih parametara s nadražajnim simptomima i blagim kemijskim opekotinama, prenosi reporterka N1.

Kako kažu u niškom kliničkom centru, sve hospitalizirane osobe su srpski državljani.

Iz kompanije Srbija kargo priopćeno je da je do prevrtanja jedne vagon cisterne pune amonijaka došlo u 16 i 36 sati, van naseljenog područja, na dijelu magistralne pruge Niš – Dimitrovgad, između Pirota i Staničenja.

“U izvanrednom događaju nije bilo stradalih ni ozlijeđenih. Radi se o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno prometuje na ovoj dionici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir”, navode iz Srbija karga.

Foto: Pirot Plus Online

Tagovi: curenje amonijaka u Srbiji, amonijak
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE