GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erdogan: Biden ima krvave ruke, prodaje oružje Izraelu

Erdogan: Biden ima krvave ruke, prodaje oružje Izraelu
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2021 / 22:31
Autor: SEEbiz / H
ANKARA - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da američki predsjednik Joe Biden ima krvave ruke zbog potpore Izraelu, nakon što je objavljeno da je Washington odobrio novu prodaju oružja toj zemlji.

Erdogan je nakon sastanka vlade kritizirao Bidena jer je odobrio prodaju oružja Izraelu u vrijednosti 735 milijuna dolara, a izvori u Kongresu kazali su da ne očekuju protivljenje tom ugovoru usprkos sukobu između Izraela i palestinskih ekstremista.

"Pišete povijest krvavim rukama", poručio je Erdogan Bidenu, zamjerajući njegovoj administraciji usvajanje nove odluke o prodaji oružja Izraelu koji vodi nesrazmjerne napade na Gazu, što uzrokuje mučeništvo stotina tisuća ljudi.

Turski je predsjednik kritizirao zapadne sile zbog slabog odgovora na izraelsko-palestinske sukobe. Erdogan, glasni branitelj Palestinaca, kontaktirao je sa svjetskim vođama prošlog tjedna, pozvavši ih na čvrsto djelovanje protiv Izraela.

Osim na SAD, okomio se i na Europu, pri čemu je osudio Austriju jer je u petak izraelska zavjesa bila izvješena na zgradi vlade u Beču.

"Austrija želi da muslimani plate cijenu za Židove nad kojima je provela genocid", poručio je Erdogan.

Austrijski snažno proizraelski kancelar Sebastian Kurz nazvao je potez znakom solidarnosti.

Izraelsko zrakoplovstvo danas je izvelo više udara u Gazi, dok su palestinski militanti ispaljivali rakete na izraelske gradove, usprkos diplomatskim naporima SAD-a i regionalnih aktera koji za sada nisu zaustavili smrtonosne borbe.

Erdogan je uputio snažnu poruku i Izraelu: "To su ubojice, do te mjere da ubijaju djecu od pet ili šest godina."

Tagovi: Recep Tayyip Erdogan, Joe Biden, Izrael
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE