GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EU tuži Grčku jer nije planirala obranu od poplava

EU tuži Grčku jer nije planirala obranu od poplava
TUŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2024 / 09:51
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Europska komisija najavila je da će tužiti Grčku pred Sudom Europske unije jer nije pregledala planove upravljanja rizicima od poplava, ključni alat za zemlje EU-a da se pripreme protiv poplava.

Taj će potez uslijediti pet mjeseci nakon što su najveće kiše u Grčkoj poplavile plodnu tesalsku ravnicu, uništivši usjeve i stoku, postavljajući pitanja o sposobnosti te mediteranske zemlje da se nosi sa sve nestabilnijom klimom, prenosi Nova ekonomija.

Prema pravilima EU-a, zemlje moraju ažurirati svoje planove upravljanja poplavama svakih šest godina, što je skup mjera čiji je cilj pomoći u ublažavanju rizika od poplava za ljudske živote, okoliš i gospodarske aktivnosti.

Komisija je prošle godine službeno obavijestila Grčku da mora finalizirati svoje planove upravljanja rizicima od poplava, ali ih još nije pregledala, usvojila ili prijavila, navodi se u priopćenju EK.

Grčka posebno nije uspjela ažurirati svoje karte rizika od poplava i opasnosti od poplava u skladu sa zakonima EU-a do ožujka 2020. kao što zahtijeva Direktiva bloka o poplavama iz 2007., što je čini jedinom državom članicom koja se nije pridržavala ovih odredbi. stoji u priopćenju EK.

Grčki ministar za zaštitu okoliša rekao je da je Europska komisija obaviještena da će planovi te zemlje biti gotovi do početka ljeta.

Komisija je prošli mjesec tužila Bugarsku, Cipar, Španjolsku, Irsku, Maltu, Portugal i Slovačku zbog nepoštivanja obveza izvješćivanja.

Tagovi: Grčka, poplave, Europska komisija
PROČITAJ I OVO
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE