GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo kako izgledaju Gatesova očekivanja za 2021.

Evo kako izgledaju Gatesova očekivanja za 2021.
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2021 / 15:46
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bill Gates prije nekoliko je godina predvidio zdravstvenu krizu u kojoj smo se našli. Kasnije je pogodio koji će farmaceut prvi razviti cjepivo.

Na isti način, on sada predviđa kada će pandemija završiti i koje će promjene nakon nje ostati. Nedavno je najavio kakva bi mogla biti 2021. godina.

Suosnivač Microsofta objavio je članak putem svog bloga pod naslovom "Zbog ovog napretka 2021. bit će bolja od 2020.", u kojem piše o nalazima iz prethodne godine i onome što možemo očekivati ove godine.

Naredni mjeseci mogli bi biti najsmrtonosniji zbog infekcija covid-19, posebno zbog novog soja virusa koji se pojavio, upozorava Gates.

Predviđa da će pitanje covida-19 i dalje biti na političkom dnevnom redu širom svijeta, čija će tema dominirati tijekom cijele godine. Procjenjuje da će ove godine provesti većinu svog vremena razgovarajući sa svjetskim čelnicima o covid-19 i klimatskim promjenama.

Iako je razvoj cjepiva bio veliki korak koji je stvorio nadu za cijeli svijet, poduzetnik upozorava da će masovna proizvodnja i distribucija cjepiva biti veliki izazov za neke zemlje.

“Nažalost, još uvijek nema puno tvornica u kojima bi se mogli proizvoditi proizvodi mRNA. Neke je također potrebno čuvati na temperaturama do -70 ° C, što ih čini posebno teškim za distribuciju u zemlje u razvoju - iako je ovo više inženjerski izazov nego znanstvena barijera “, ističe poduzetnik u svojoj publikaciji.

Dobra vijest je da će, prema Gatesu, doći do reprezentativnih promjena u načinu na koji zemlje provode jeftinija i brža testiranja, što će standardne postupke testiranja učiniti zastarjelima.

“Bez bolesti, u jednoj godini nismo napredovali više nego kod covid-19.”

U tom smislu, filantrop vjeruje da je 2021. puna nade.

"Dva su glavna razloga za optimizam: prvi je taj što maske, socijalno udaljavanje i druge mjere mogu usporiti širenje virusa i spasiti živote tijekom primjene cjepiva", navodi on u svom članku.

Drugi je razlog što će "u proljeće 2021. cjepiva i tretmani o kojima čitate u vijestima početi dosezati razmjere u kojima će imati globalni utjecaj,  barem u bogatim zemljama , i život će biti puno bliži normalnom", predviđa Gates.

Tagovi: Bill Gates, koronavirus, koronakriza, cjepivo protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE