GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo što Beroš kaže o mogućem drugom valu i razmjerima zatvaranja

Evo što Beroš kaže o mogućem drugom valu i razmjerima zatvaranja
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2020 / 23:56
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Kao ministar i član Stožera, građanin, ponosan sam na ove rezultate. Bez zajedništva nema uspjeha ni rezultata. Ovo je najveća kriza u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata, velika ekonomska kriza. Naši su rezultati dobri”, piše Novi list nakon gostovanja ministra zdravstva Vili Beroša u RTL Danas.

O drugom valu i građanima koji zazivaju da se mjere ublaže rekao je:

“Nije to razmišljanje bez razloga. Puno smo naučili o samom virusu, o načinima liječenja. U eventualni drugi val ušli bi puno pripremljeniji. Međutim, nije izvjesno hoće li virus mutirati. Navodim i dalje oprez i da treba promišljati o svakom koraku. Nastojat ćemo biti krajnje oprezni. Ako bi se dogodio sličan scenarij, dolazi u obzir da zatvaranje ne bi bilo u ovakvom obujmu. Uvijek je potrebno pratiti situaciju”, poručio je.

O situaciji u zdravstvenom sustavu ministar kaže:

“Zdravstveni sustav nije bio u potpunosti zatvoren. Sve ono što se neophodno trebalo raditi, radilo se. Činjenica je da je određeni opseg usluga bio prolongiran. Zdravstveni sustav je zaostao u tranziciji. Ova kriza mi je uzela dosta vremena. Vjerujem da ovi naši rezultati će biti dobar temelj da nas građani nagrade za povjerenje”, istaknuo je Beroš.

Na pitanje poznaje li ravnatelja Doma za starije u Splitu Ivana Škaričića, koji nije odgovarao za smrt 17 pacijenata odgovorio je:

“Površno ga znam. Ne znam nikakve detaljne elemente u radu. Ono što se dogodilo je nešto što istražuje DORH. Slična događanja su se događala diljem Europe. Ja s njim njisam razgovarao, međutim zdravstvena inspekcija je ispitala elemente postupanja i nije bilo evidentirano poteškoća i problema u obavljanju zdravstvene zaštite”, poručio je Beroš.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, drugi val, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE