GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo tko je Hrvatskoj donirao 11,5 tona medicinske opreme

Evo tko je Hrvatskoj donirao 11,5 tona medicinske opreme
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2020 / 06:57
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
ZAGREB - Hrvatska Vlada je zahvaljujući donaciji 11,5 tona medicinske opreme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata danas otkazala posao nabave zaštitnih maski vrijedan 19 milijuna kuna, koji je već bio dogovoren s nedavno osnovanom pulskom tvrtkom, piše Slobodna Dalmacija.

Iznenadnu donaciju maski i druge opreme Hrvatskoj je uputio bogati šeik iz Abu Dhabija koji je htio ostati anoniman, pojasnili su državni dužnosnici. Naše su vlasti s njime uspostavile kontakt još prije mjesec i pol, a do realizacije dogovora je došlo danas.

Premda svi taje o kojem se anonimnom arapskom šeiku radi, u medijske je krugove procurila vijest kako je riječ o 58-godišnjem princu Mohammedu bin Zayedu Al Nahyanu.

On je jedan od najutjecajnijih ljudi u svojoj zemlji, četvrti je sin osnivača Ujedinjenih Arapskih Emirata, bivši ministar vanjskih poslova i zamjenik premijera. Predsjednik je uprave Crvenog polumjeseca, karitativne udruge alternativne Crvenome križu, što objašnjava i logiku izdašne donacije Hrvatskoj.

Šeik je redovan ljetni gost u najpoznatijim jadranskim destinacijama. Vlasnik je jedne od najvećih jahti na svijetu, imena Yas, dužine 141 metar i kapaciteta većeg od 60 osoba. Ima heliodrom, bazen, spa centar i vrhunski audio-vizuelni sistem za zabavu.

Zadnjih godina se plovilo često moglo vidjeti u našem akvatoriju od Splita do Dubrovnika, a posebnu pažnju hrvatskih medija jahta je zadobila u lipnju prošle godine kad je društvo s nje proizvelo mini skandal u dubrovačkom Culture Clubu Revelin, odbivši platiti račun vesele večeri od punih 50 tisuća eura.

Mada to nikad nije službeno obznanjeno iz ekskluzivnog dubrovačkog kluba, tu neugodnost je navodno prouzročio sin šeika Hamdana Bin Zayeda, Mohammed, sa svojim povećim društvom. Šeikov junior je navodno odbio platiti dio računa koji se odnosio na pića hostesa koje je jedan član njegove družine obilno častio cijelu noć najskupljim šampanjcem.

U priču su se bili umiješali zaštitari, a potom i policija, te je jedan mlađi muškarac bio i priveden, no nesporazum je kasnije tiho razriješen, a račun podmiren. Šeikov sin Mohammed je također prijestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, te zamjenik vrhovnog zapovjednika tamošnjih Oružanih snaga.

Možda je i elegantno razrješenje ljetne pustopašnosti društva šeikova sina prošloga ljeta u Dubrovniku sad pridonijelo njegovoj humanosti i galantnosti prema Hrvatskoj u jeku opasne epidemije?

Tagovi: koronavirus, donacija iz Emirata, Mohammed bin Zayed Al Nahyan
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE