GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fauci: Trump više nije zarazan

Fauci: Trump više nije zarazan
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 07:54
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Glavni američki stručnjak za zarazne bolesti Anthony Fauci rekao je u srijedu da američki predsjednik Donald Trump više nije sposoban prenositi novi koronavirus i da u četvrtak može nastupiti u gradskoj vijećnici bez rizika za druge.

Fauci je intervjuu za CBS rekao da su to on i njegov kolega Clifford Lane iz Nacionalnog instituta za zdravstvo (NIH) zaključili nakon što su pregledali sve Trumpove testove na covid-19, kao i dodatni test koji je proveden u laboratoriju NIH-a.

Trump je 2. listopada otkrio da je pozitivan na novi koronavirus. Sljedeći tjedan rekao je da se oporavio i da više nije zarazan.

Debata u gradskoj vijećnici uz televizijski prijenos održat će se manje od tri tjedna prije američkih predsjedničkih izbora na kojima republikanac Trump prema anketama zaostaje za demokratskim kandidatom Joeom Bidenom.

Fauci je u intervjuu također rekao da SAD do kraja godine na raspolaganju vjerojatno neće imati 100 milijuna doza cjepiva koje regulatori smatraju “sigurnima i učinkovitima”, suprotno tvrdnji koju je Trump iznio u rujnu.

Dovoljno cjepiva za cijepljenje opće populacije moglo bi biti ostvarivo do travnja 2021. ako se sva eksperimentalna cjepiva u kasnim fazama kliničkih ispitivanja pokažu učinkovitima, rekao je Fauci.

Nekoliko kandidata za cjepivo moglo bi dobiti regulatorno odobrenje u studenom ili prosincu, ali bi samo “nekoliko milijuna” doza moglo biti dostupno javnosti do kraja godine.

Dodao je da eksperimentalni lijek protutijelima kojeg proizvodi Regeneron Pharmaceuticals Inc i koji je korišten za liječenje predsjednika, a za kojeg je Trump rekao da ga želi učiniti besplatnim za sve Amerikance, još nije dostupan u dovoljnoj količini kako bi se osigurao za sve pacijente s covidom-19. Još uvijek čeka odobrenje.

Tagovi: Anthony Fauci, Donald Trump, koronavirus u SAD-u
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE