GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fauci: Zanemarivanje preporuka recept za katastrofu

Fauci: Zanemarivanje preporuka recept za katastrofu
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2020 / 18:37
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Nagli skok broja novozaraženih covidom-19 u Sjedinjenim Državama velikim je dijelom izazvan zanemarivanjem preporuka da se održava razmak i nose maske, rekao je glavni stručnjak administracije SAD-a za zarazne bolesti.

Dnevni skok slučajeva zaraze najizraženiji je u južnim i zapadnim saveznim državama koje nisu slijedile preporuke zdravstvenih dužnosnika da se prije otvaranja ekonomije pričeka do stalnog pada zaraza.

"To je recept za katastrofu", rekao je u razgovoru za televiziju CNN Anthony Fauci, ravnatelj Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti.

"Sad vidimo posljedice širenja u zajednici koje je mnogo teže obuzdati nego širenja u poznatim fizičkim lokacijama poput zatvora, domova za starije ili pogona za prerade mesa", rekao je Fauci u razgovoru za CNN.

U SAD-u je više od 2,5 milijuna pozitivnih na novi koronavirus a više od 125.000 ljudi umrlo je od covida-19, bolesti koju taj virus izaziva, po podacima agencije Reuters, a te su brojke najviše u svijetu.

U svijetu je broj umrlih u pandemiji covida-19 u nedjelju prešao pola milijuna.

Kalifornija je u nedjelju naredila zatvaranje određenog broja barova, što je bio prvi veći korak unatrag u nastojanjima da se u toj državi ponovno otvori ekonomija, a prethodno su u petak Teksas i Florida naredili zatvaranje svih barova. Arizona i Georgia su prošlog tjedna zabilježile rekordna povećanja broja novozaraženih.

Američke zdravstvene vlasti razmatraju da u mjestima gdje naglo raste broj zaraženih "potpuno testovima pokriju te zajednice", rekao je Fauci, kako bi utvrdili razmjere epidemije, identificirali zaražene i njihove kontakte od kojih bi tražili da dobrovoljno ostanu u karanteni.

Fauci je rekao da je optimističan glede mogućnosti da se do kraja godine dođe do cjepiva no upozorio je da niti jedno cjepivo nije 100 posto učinkovito.

Potpredsjednik SAD-a MIke Pence u nedjelju je za posjeta Teksasu zatražio od Amerikanaca da nose maske. Pence je i sam nosio masku što predstavlja značajni zaokret za administraciju republikanskog predsjednika Donalda Trumpa koji odbija pokrivati lice u javnosti.

Tagovi: Anthony Fauci, koronavirus u SAD-u, socijalna distanca, Covid-19, nošenje maski
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE