GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Filipović uspješno glumi najsmješnijeg kandidata u povijesti hrvatskih izbora

Filipović uspješno glumi najsmješnijeg kandidata u povijesti hrvatskih izbora
MALA KRONIKA RADNOG TJEDNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2021 / 17:10
Autor: Nikola Bekavac
ZAGREB - Tjedan je počeo proslavom Međunarodnog dana žena u kojoj je opet "briljirao" predsjednik Milanović, a završio se valjda najsmješnijim kandidatom u povijesti svih izbora, HDZ-ovcem Davorom Filipovićem koji je zaboravio najaviti se za dolazak u jednu zagrebačku školu. Pa je ravnateljica pozvala policiju....

Nadigravanje predsjednika i premijera postala je već "normala" u posljednjih godinu dana. Ovoga puta glavna je tema njihovog prepucavanja izbor šefa Vrhovnog suda.

Ponedjeljak, 8. ožujka

Dvostruka čestitka predsjednika Milanovića ženama za njihov dan. Prva kroz službeno upućen prijedlog Hrvatskom saboru da predsjednica Vrhovnog suda bude žena, Zlata Đurđević. Druga, ona u njegovom stilu kada je na pitanje o položaju žena i zlostavljanju kazao da ima žena i žena. Po njemu onih koje treba štititi i onih glumica, koje glumataju. Jasno, i ovaj put bez nekih argumenata nego tek toliko da nešto ispali. Spominjao je u današnjem nastupu i patuljke predsjednika Vlade, možda je i to bilo prigodno jer načelu patuljaka je, Snjeguljica.

Izjadao se u intervjuu desetljeća odmetnuti britanski kraljevski par koji po njihovoj priči nije mogao trpjeti zlostavljanje po dvorcima monarhije. Kupili su kućicu u Americi za 14,5 milijuna dolara i bavit će se humanitarnim radom. Treba malo oprati savjest pred "zavedenom" masom koja ih doživljava kao plemiće.

Utorak, 9. ožujka

Lokalni izbori ozbiljan su politički test. Iako je do izbora ostalo više od 60 dana veliki Vođa ništa ne prepušta slučaju i stalno je na terenu. Danas je posjetio farmu koka nesilica ne bi li mu u tom kraju snijele koji lokalni mandat više jer njegovi pilići svakodnevno napuštaju stranku. Dok je on zadužen za prizemne stvari njegov kandidat za gradonačelnika Zagreba bavi se svjetskim temama. Kada ga izaberu za gradonačelnika Zagreba, u što samouvjereno i vjeruje, prvi posao će mu biti izgradnja tvornice cjepiva. I bit će gotova za godinu dana i to ne cjepiva protiv Covida-19 nego i cjepiva protiv karcinoma.

Danas je malo proradila i pravna država. Vlada u sjeni, Nacionalni stožer Civilne zaštite preko svojih inspekcijskih službi ispisali su kazne Zagrebačkom holdingu i direktoru gradskog groblja zbog nepoštivanja epidemioloških mjera na sprovodu Milana Bandića. Optužni prijedlog dobila je i njegova privremena nasljednica. Veliki Vođa, kako dnevno radi i izumitelj cjepiva za karcinom, ovim kaznama pokopao je političku suradnju s Bandićevcima koja ga je godinama držala na vlasti. Makijavelizam bez celofana.

General Gotovina s društvom je u rodnim Pakoštanima malo zapjevao, a i pojelo se pršuta i popilo vina pa se pitam vrijede li i za njega epidemiološke mjere.

Srijeda, 10. ožujka

Loše nam se piše. Ministar zdravstva, hvala Vam na tom pitanju, Vili Beroš, poslije dugo vremena izgovorio je onu svoju čuvenu rečenicu: Ključni su nam naredni tjedni! Broj zaraženih se povećava, nitko ne zna zašto, ali kriv je narod koji se ne čuva. Nema dovoljno cjepiva, ali nisu krivi oni koji su zaduženi da ga osiguraju. Nisu krivi ni za cijepljenja preko reda o čemu i dalje sastanče povjerenstva. I što nam je činiti? Kažu, budite i dalje odgovorni, ali ni slučajno ne propitkujte odgovornost dužnosnika.

Drago mi je bilo čuti i odgovor na moje pitanje od ponedjeljka. Nema razlike između Keruma i Gotovine. Svi će platiti kaznu za nepoštivanje epidemioloških mjera, tek toliko da iznimkom potvrde pravilo da nismo svi isti.

Kako raste broj zaraženih tako raste i broj onih koji napuštaju HDZ. Ove činjenice nisu u nikakvoj vezi, za zaražene je kriv narod koji se ne čuva, a za manjak HDZ-ovaca, kako reče njihov politički tajnik, demokracija. Ili manjak funkcija za prevelike apetite?

Četvrtak, 11. ožujka

Podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Zagreba nesebično izjavama daje njegov stranački kolega ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat. Na pitanje što se čeka s obnovom Zagreba, zašto još uvijek traje faza projektiranja a od potresa je prošlo skoro godinu dana, ministar Horvat je odgovorio da se neće vezati na činjenicu da se potres dogodio 22. ožujka (prošle godine), već da gleda na datume donesenog zakona, podzakonskih akata, ustroja Fonda i preuzimanja aktivnosti. Dragi sugrađani, Vi u kontejnerima, u hostelima, kod rodbine zaboravite kalendar po kojem se ravna cijeli svijet.

Vaša budućnost određena je kalendarom državne birokracije koji listaju u udobnim uredima, crnim limuzinama i plaćama povećanim za dnevnice dok paradiraju među Vašim razrušenim domovima pričajući bajke novinarima koji ih prate u očekivanju da se nešto pokrene.

A kandidat Filipović boravio je u Blatu, na lokaciji gdje mnogi obećavaju dječju bolnicu. Sudeći po izjavama u „blatu“ će ostati i do kraja kampanje praveći kule od blata.

Petak, 12. ožujka

Zvijezda dana opet Davor Filipović. Izišao je iz blata pa nenajavljeno, kao šerif, osvanuo u dvorištu jedne škole u Zagrebu sa svojom stranačkom, HDZ-ovskom svitom, pred koju je pozvao novinare. Iznenađena ravnateljica škole radi mira učenika pozvala je policiju. Filipović je ustvrdio da je događaj školi najavljen da bi ga u istoj sekundi demantirao voditelj njegove kampanje kazavši kako je došlo do previda i da se ipak nisu najavili. Šerifa od blata pepelom je posuo šef njegove kampanje, a javnosti je ostalo da se zapita: “Ako nije u mogućnosti organizirati predizborni skup, kako misli organizirati život u najvećem gradu Hrvatske?

I kao što je tjedan počeo s našim vrlim Predsjednikom, neka s njime i završi. Po njemu stavljanje njegovog prijedloga za prvu osobu Vrhovnog suda u saborsku ladicu je uvod u tiraniju koju provodi predsjednik Hrvatskog sabora kojeg je prozvao Plenkovićevim batlerom (naglasio je kako je to visoki položaj u hijerarhiji sluga) i malim Gogom.

„Moja kandidatkinja je prof. Đurđević, odbijte je. I dare you (izazivam Vas)“, izjavio je prvi kauboj države.

Tagovi: Davor Filipović, andrej Plenković, Zoran Milanović, Zlata Đurđević, Ante Gotovina, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE