GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Formiran obruč oko Vlade Srbije, najavljena radikalizacija protesta

Formiran obruč oko Vlade Srbije, najavljena radikalizacija protesta
PROTEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2023 / 21:19
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U Beogradu se danas održava šesti protest "Srbija protiv nasilja".

Veliki broj građana već je stigao ispred zgrade Vlade Srbije, gde građani zvižde i dovikuju "Vučiću, odlazi" i "ostavke".

Koloni koja pristiže do Vlade se i dalje ne nazire kraj. Građani drže upaljena svetla na svojim mobilnim telefonima, što postaje jedan od zaštitnih znakova protesta i treba da simbolizuje paljenje svetla u Srbiji.

Savo Manojlović, direktor kampanje "Kreni-promeni", rekao je za N1 da je tužna privilegija to što se desilo sve ono na šta su upozoravali pre četiri godine, kada je pokrenuta inicijativa za ograničavanje rijalitija.

"Ta narodna inicijativa se nalazi u Skupštinu, tražimo da se ograničavanje rijaliti programa zakonski reguliše... Nećemo da se deca Srbije obrazuju po modelu Zmaja od Šipova ili Kristijana Golubovića, već na pesmama Jovana Jovanovića Zmaja i ekranizovanim bajkama Hansa Kristijana Andersena", rekao je on za N1.

Slaviša Orlović, profesor FPN-a, rekao je da živimo u zemlji u kojoj premijerka predsednika oslovljava sa "šefe", te da imamo taj odnos u kome se sve svodi na jednu lojalnost i da se svi pretvaraju u botove koji se utrkuju ko će biti veći ulizica šefu.

"U takvoj situaciji, premijerkina izjava da je spremna da da ostavku deluje kao igrokaz", rekao je on.

Kako je najavljeno, okupljeni će, kao i do sada, okupiti ispred Skupštine Srbije, potom šetati skoro tri kilometra i posetiti Vladu, oko koje će napraviti prsten i ostaviti poruke za predstavnike države.

Podsetimo, prvi protest „Srbija protiv nasilja“ održan je 8. maja, a 12. maja građani su na drugom protestu blokirali most Gazela na dva sata. Treći protest održan je 19. maja, a tada su bili blokirani Gazela i Brankov most. Četvrti protest održan je 27. maja, a učesnici su nakon šetnje formirali prsten oko zgrade RTS-a. Tokom petog protesta, prošle subote, učesnici su posle šetnje formirali prsten oko zgrade Predsedništva.

Tagovi: Vlada Srbije, protest, Srbija protiv nasilja, Savo Manojlović, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ANALITIČARI
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ZAGREB - "Penava je, jednostavno rečeno, nesuvisli desničar. "
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE