GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuska će ograničiti korištenje vode

Francuska će ograničiti korištenje vode
SUŠA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2023 / 08:31
Autor: SEEbiz
PARIZ - Francuska će uvesti ograničenja vode kako bi sačuvala ograničene zalihe uoči ljetnih mjeseci. Predsjednik Emmanuel Macron pozvao je na "plan otrežnjenja", budući da je došao "kraj obilja".

Ovaj potez, prvi u zimskom razdoblju, dolazi nakon malo oborina, a ova će veljača biti najsušnija od početka vođenja evidencije 1959. Ministar ekološke tranzicije zemlje radit će s lokalnim vlastima na identificiranju područja za ograničenja. Mogli bi uključivati poljoprivredu i bazene.

Francuska će uvesti restrikcije vode jer najsušnija zima ikada dovodi zemlju u "stanje pripravnosti" za suše ovog ljeta, rekao je ministar za ekološku tranziciju Christophe Bechu u intervjuu za novine Le Journal du Dimanche.

Bechu će okupiti predstavnike u regijama u ponedjeljak kako bi ih zamolio da "predvide" i "sada poduzmu mjere koje omogućuju uštedu vode", rekao je novinama. Mjere bi mogle uključivati izdavanje lokalnih naloga za ograničenje za pojedince i poljoprivrednike gdje je to potrebno.

Suša nije zahvatila samo Francusku. U Italiji su venecijanski kanali presušili zbog nedostatka kiše, a do otoka na jezeru Garda se može doći pješice zbog niskog vodostaja.

Tagovi: Francuska, voda, korištenje vode, Christophe Bechu, Emmanuel Macron
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE