GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuski fameri planiraju opsadu Pariza

Francuski fameri planiraju opsadu Pariza
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2024 / 17:38
Autor: SEEbiz
PARIZ - Francuska vlada danas pokušava žurno umiriti poljoprivrednike u posljednjem pokušaju da spriječi veliku blokadu francuske prijestolnice ovog tjedna. No, čelnici poljoprivrednih sindikata ne pokazuju nikakve znakove odustajanja od prosvjeda zbog niza pritužbi povezanih s porezima, propisima i cijenama.

Novopečeni francuski premijer Gabriel Attal proveo je današnji dan u posjetu stočnoj farmi u Indre-et-Loireu, dok je ministar poljoprivrede Marc Fesneau obećao da će nove mjere biti predstavljene već u utorak kako bi se riješile zabrinutosti farmera i na razini EU-a i na nacionalnoj razini.

Farmeri najavljuju "opsadu" Pariza
Ministri pokušavaju spriječiti najavljenu farmerku "opsadu" Pariza, pri čemu su na glavnim cestama diljem Francuske već postavljene blokade.

Attal je danas priznao da su pravila koja su na snazi godinama gomilala probleme poljoprivrednicima tijekom posljednjih desetljeća, te se žalio da se čini da politika dovodi do sukoba poljoprivrednika i ekologa. Iako je prekjučer najavio neke ustupke, Attal je rekao kako je dobro svjestan da se vlada još nije pozabavila ključnim problemima na koje se žale poljoprivrednici.

Čini se da ključni čelnici poljoprivrednih sindikata nisu bili impresionirani vladinim obećanjima. Planovi za veliku akciju nisu se promijenili, rekao je Arnaud Rousseau, čelnik sindikata poljoprivrednika FNSEA. Govoreći za BFMTV s barikade u blizini Beauvaisa, sjeverno od Pariza, Rousseau je rekao farmerima da se odmore prije tjedna "punog opasnosti".

Nezadovoljstvo među poljoprivrednicima pretočilo se u velike prosvjede diljem Europe, potaknute pritužbama na ekološke propise i povećanja poreza na dizelsko gorivo. Unatoč značajnim subvencijama iz Zajedničke poljoprivredne politike EU-a, političke skupine krajnje desnice sve su više nastojale iskoristiti bijes poljoprivrednika.

Marine Le Pen, čelnica krajnje desne stranke, također se danas sastala s poljoprivrednicima, postavljajući pitanje želi li vlada "iskorijeniti francusku poljoprivredu radi daljnje globalizacije".

Tagovi: Francuska, poljoprivreda, parit, attal, macron
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE